Pentru femeile 50+: 6 tunsori practice și actuale, care se potrivesc oricui

Foarte des, atunci când nu li se mai spune „fete”, femeile renunță la părul lung, pentru că nu vor să mai piardă timpul îngrijindu-l. Și dacă nu ești Demi Moore, atunci o podoabă capilară impunătoare e mai degrabă o povară, decât o investiție. Iată de ce, pentru femeile de 50 de ani variantele cele mai practice rămân a fi tunsorile medii și scurte. Uite câteva sugestii la acest capitol.

Lob

Este varianta perfectă pentru cele ce iubesc părul lung, dar nu sunt gata să-și îngrijească părul prea mult. Lungimea până la umeri sau un pic peste produce același efect ca și părul mai jos de omoplați, doar că este mult mai ușor de aranjat.

Această tunsoare se privește foarte bine în bucle lejere sau cu părul învălurat. Câteva șuvițe în păr vor completa tabloul.

Bob texturat

Mai bun decât tunsoarea bob poate fi doar bobul texturat, atunci când unele șuvițe sunt de o nuanță mai deschisă sau sunt evidețiate când sunt coafate.

Printre avantajele acestei tunsori se numără posibilitățile diverse de coafare sau distragerea de la imperfecțiunile feței ( pungi sub ochi, riduri).

Pixie

Poate fi o schimbare radicală, dar care împrospătează orice imagine. Dacă îți lași și un breton alungit, atunci această tunsoare îți va permite să încerci diferite aranjări care nu durează mai mult de 5 minute. Tunsorile scurte sunt foarte potrivite femeilor slabe.

Carre clasic și varietățile sale

Tunsoarea carre nu este plictisitoare, dacă experimentezi cu nuanța părului și forma bretonului.

Valuri ușoare

În loc de bucle definite, optează pentru valuri ușoare, în special în față. Astfel vei părea mai îngrijită și mai stilată.

Valurile în păr se potrivesc practic oricui, este cea mai naturală metodă de aranjare, care nu schimbă percepția față de forma feței.

Tunsorile cu volum

Carre, bob-ul în scări ori părul creț/ondulat sunt modurile cele mai potrivite pentru a obține volum în păr. Tunsorile cu volum sunt perfecte atunci când e nevoie să echilibrezi proporția capului și a corpului.