Tinerețea e doar o stare de spirit: 15 ținute expresive pentru femei de 50 de ani!

Se spune că tinerețea nu este o etapă a vieții, ci o stare de spirit. Și cine spune așa, are perfectă dreptate, deoarece tinerețea și frumusețea vin din interior și nici cosmeticele, nici plasticienii, nici garderoba nu pot ascunde adevărata noastră stare.

În schimb, garderoba o poate evidenția. Îmbrăcând ținute expresive și stilate, vrem nu vrem, arătăm mai tinere și mai energice decât alte femei de aceeași vârstă. Prin urmare, hai să vedem cum să te îmbraci după 50 de ani, ca ținuta să vibreze în același ritm cu sufletul tău!

Ținute elegante femei peste 50 de ani

Pentru un look proaspăt, expresiv și stilat, nu ai nevoie de haine scumpe sau pretențioase. O tunică obișnuită, în tonuri neutre, poate fi transformată complet grație unui accesoriu etnic expresiv. Dar farmecul nu se limitează la pandantiv. Fii atentă la cercei și la inelul de pe degetul mijlociu. Accesoriile alcătuiesc un tot întreg, unde fiecare detaliu contează. Un astfel de look îți va scoate în evidență grația, rafinamentul și individualitatea.

Culoarea roz arată grațios, delicat și feminin, chiar dacă textura și fasonul sunt băiețești. Rozul adaugă look-ului prospețime și întinerește imaginea unei femei, iar bocancii, rucsacul și hanoracul, triplează acest efect.

Ținute casual femei 50 ani

Moda este creată pentru a te juca cu ea. Hainele trebuie să-ți reflecte stilul și personalitatea și dacă garderoba ta abundă de tonuri gri, haine lipsite de formă și haine vechi, se pare că a venit momentul să o revizuiești. Toate aceste elemente te îmbătrânesc atât din punct de vedere vizual, cât și emoțional. Iar ca să arăți tânără, trebuie să te simți tânără și să te îmbraci corespunzător.

Stiliștii dezvăluie că un look proaspăt și expresiv poate fi compus chiar și din tonuri neutre (alb, negru, bej, gri). Tonurile deschise îți vor întineri chipul și te vor face mai ușoară din punct de vedere vizual. De altfel, secretul unei ținute bine gândite constă în armonia dintre texturi și culori.

Rochii pentru femei peste 50 ani

Fiecare detaliu contează, începând cu cizmele și terminând cu inelul, pandantivul și ochelarii de soare. Până și forma ochelarilor este relavantă. Ai observat că ramele variază de la o ținută la alta?

În ceea ce privește rochiile, modelele croite lejer, care cad liber și sunt confecționate din țesături moi și fine, corectează excelent silueta, mascând imperfecțiunile ei și facilitând libertatea de mișcare. În acest sezon sunt la modă ținutele monocrome.

Pentru a compune ținuta din stânga a fost nevoie de doar două tonuri de bază: negru și gri, care în aparență sunt plictisitoare, dar arată proaspăt și atrăgător datorită fasonului, țesăturii și croielii. Iar accesoriul etnic de pe gât și ochelarii de culoare bordo sunt cireașa de pe tort a acestei ținute.

Haine pentru femei 50 de ani

Accesoriile sunt relevante chiar și în sezonul toamnă-iarnă. Ele completează ținuta și îi conferă acesteia un farmec urban neobișnuit, făcând diferența dintre un look casual simplu și unul pretențios, în sensul bun al cuvântului.

Pentru un plus de finețe și expresivitate, multe femei poartă mănuși fără degete, care au un șarm aparte și scot în evidență rafinametnul unei femei.

De ce să te îmbraci gri și plictisitor când există atâtea ținute spectaculoase și pline de viață, care te pot întineri și îți pot împrospăta imaginea? Și mai multă inspirație poți găsi în articolul de mai jos.

Citește și: Frumusețea nu are vârstă: 16 ținute spectaculoase pentru femei 50+