Pas cu pas! Machiajul de întinerire pentru femeile 45+

Părerea că o femeie după 45 de ani nu ar trebui să machieze este greșită! Dimpotrivă: machiajul după 45 de ani ar trebui să fie delicat. Asta nu înseamnă că va fi vulgar și strident. Există multe secrete în modul de a face machiajul corect. Le vom împărtăși cu tine în acest articol.

Pasul 1: aplică fondul de ten

Înainte de a aplica fondul de ten, neapărat folosește o bază hidratantă bună. Dacă aceasta este crema de zi obișnuită, aplic-o din timp și las-o să se absoarbă bine. Cel mai bine este să achiziționezi o bază specială de machiaj – aceasta este un fluid ușor hidratant care uniformizează pielea și o pregătește pentru machiaj.

Alege un fond de ten cu o textură mai lichidă și ușoară. Cremele dense, precum și produsele matifiante în machiajul anti-age sunt inacceptabile. Dacă pielea este grasă, strălucirea poate fi îndepărtată în alte moduri, dar fondul de ten trebuie să fie ușor, ca să nu creeze efectul de mască.

Pasul 2: iluminează și întunecă zonele feței

Pentru machiajul anti-age, pe lângă fondul de ten, vei avea nevoie și de alte produse. Acesta este un anticearcăn ușor, care se aplică pe zona de sub ochi pentru a ascunde cearcănele. Corectorul poate masca și alte imperfecțiuni ale pielii.

Merită, de asemenea, să ai un highlighter în trusa ta, cu o strălucire ușoară din satin. Evidențiază, cu ajutorul lui, partea proeminentă a pomeților, zona de sub sprânceană, puțin și pe partea centrală a bărbie. Dar nu exagera, altfel ridurile vor fi vizibile și mai mult.

Întunecă zonele dorite cu o fard întunecat cu efect de bronzare. Este de dorit ca acesta să fie mat, fără strălucire excesivă. Fardul întunecat trebuie aplicat pe zona de sub pomeți, în golurile obrajilor, pe vârful bărbiei, pe partea superioară a frunții și puțin pe ambele părți ale aripilor nasului. Această tehnică va crea linii clare ale ovalului feței și va da efectul unui bronz.

Pasul 3: aplică fard pentru obraji și matifiază fața

Pentru a nu crea efectul unei măști pe față, trebuie să folosești fardul. Îți va oferi prospețime și nuanța unui ten sănătos. Alege fardul pentru obraji în funcție de nuanța pielii tale: dacă ești blondă cu piele palidă, este mai bine folosești nuanțe roz, dacă o brunetă cu piele închisă – piersică. Optează pentru fardul cu texturi ușoare, care va nuanța lejer obrajii Aplică-le cu o perie largă pe pomeți cu o mișcare foarte ușoară. Este important să nu exagerezi cu culoarea.

Ultimul pas în crearea pielii și a ovalului perfect este utilizarea unei pudre matifiante. Există pudră transparentă specială, care se potrivește pentru orice ton de piele. Aplică pudră cu puf pe zona în formă de T (frunte-nas-bărbie) și puțin pe partea centrală a obrajilor de sub ochi.

Pasul 4: accentuează sprâncenele și ochii

Dacă vorbim despre machiajul de zi, trebuie să folosești nuanțe nud pentru ochi. Pentru un efect maxim, aplică o bază sub umbrele de pe pleoape, astfel va arăta totul perfect. Aplică un fard bej pe pleoapa mobilă și de nuanța ciocolatei sau grafitului pe linia genelor. Linia de creștere a genelor inferioare poate fi subliniată cu un creion subțire. Ar trebui să aplici cu siguranță rimel, dar nu negru, ci grafit sau ciocolată.

Sprâncenele sunt o „poveste” separată. În primul rând, trebuie să ai grijă de ele în mod regulat. Folosește texturi ușoare în nuanțe maro, bej sau grafit pentru a-ți evidenția sprâncenele.

Pasul 5: conturează-ți buzele

Ultimul pas în machiajul anti-age este aplicarea rujului. Trebuie să renunți la luciurile de buze sclipitoare, perlate, dar și la acelea mate, întrucât acestea usucă mult buzele. Este mai bine să alegi rujuri moi și hidratante pentru buze.

Pentru început, buzele trebuie să fie bine hidratate cu ulei sau balsam. Apoi aplică pe ele un pic de fond de ten, pentru a uniformiza culoarea. Odată cu vârsta, conturul buzelor se schimbă, asimetria acestora este mai pronunțată. Prin urmare, conturul trebuie subliniat cu un creion, dar asigură-te că alegi un creion în aceeași nuanță cu rujul. Folosește nuanțe cât mai naturale. Alegerea optimă este rujurile în culoarea buzelor, teracotă, piersică, roz pal, bej, nud, roz pastel, dar nu prea „albite” și palide.

Iată câteva exemple de machiaj pentru femei ”reale”, nu pentru celebrități. Tu ce părere ai?