Părul mediu și lung: 80 modele de tunsori la modă în 2021-2022!

Tunsoarea dă tonul întregii ținute. Fără un păr îngrijit și coafat, chiar și cea mai stilată ținută va arăta deplasat și caraghios. Părul este arma fiecărei femei. O tunsoare la modă, potrivită cu tipul feței, forma părului, tonalitatea pielii și imaginea în ansamblu, te poate transforma într-o adevărată vedetă. Mai cu seamă dacă ai părul lung.

Tunsorile pentru păr lung arată elegant, feminin și de-a dreptul spectaculos. Și dacă natura te-a înzestrat cu un păr bogat și strălucitor, nu îți rămâne decât să alegi tunsoarea care ți se potrivește și să “culegi” privirile încântate ale celor din jur.

Tunsori păr lung cu breton

Coafurile cu breton sunt bune prin faptul că ascund imperfecțiunile feței, de exemplu, fruntea lată, ridurile sau acneea. În plus, o tunsoare cu breton nu se demodează niciodată, bretonul fiind un atribut al stilului și feminității. O coafură pentru păr lung cu breton încadrează perfect pomeții, conferind feței un aer romantic, grațios și feminin. Bretonul poate fi drept, filat, oblic sau în scări. Totul depinde de gustul și preferințele tale.

Tunsori păr lung fără breton

Bun, ne-am convins că tunsorile cu breton sunt minunate pentru că maschează bine ridurile, diluează amprentele bătrâneții, adaugă îndrăzneală tunsorii și e suficient să modifici bretonul pentru a-ți transforma complet coafura. Dar ce să facă femeile cărora banal nu le stă cu breton? Păi bine, cu o tunsoare bine gândită, chiar nu ai nevoie de breton, pentru că părul lung arată spectaculos prin natura lui.

Tunsoarea mullet pentru păr lung

O coafură întâlnită tot mai rar în prezent, dar care a fost foarte populară la mijlocul anilor 80′ și care merită o a doua șansă în 2021, mai ales că stilul a fost reinventat. Principiul de bază e simplu: șuvițe scurte în față și lungi la spate. În rest, totul rămâne la discreția ta.

O astfel de tunsoare arată romantic, neobișnuit și autentic. Printre zecile de tunsori la modă în 2021, tunsoarea mullet la sigur iese în evidență prin naturalețea, simplitatea și feminitatea sa. Nu întâmplător, Lady Gaga și alte vedete au fost surprinse recent cu o asemenea coafură.

Tunsori în scări păr lung

Părul aranjat în scări sau în cascadă, situat sub nivelul umerilor, încadrează perfect ovalul feței, întinerește chipul și adaugă prospețime întregului look. Tunsoarea în scări poate fi asociată cu orice ținută, este ușor de coafat și rezolvă pentru totdeauna problema volumului. Iar datorită șuvițelor de lungime diferită, părul pare mult mai dens, mai îngrijit și mai sănătos. Dar ține cont de faptul că tranziția de la o lungime la alta trebuie să fie moale, netedă, ca imaginea în ansamblu să nu aibă de suferit.

Tunsori păr lung drept

Dar experiența arată că poți obține o tunsoare stilată și spectaculoasă fără să aranjezi părul în scări sau în straturi. În esență, nu trebuie să faci nimic, decât poate să-l îndrepți și să-i nivelezi vârfurile, dacă natura te-a înzestrat cu păr ondulat. Deși e simplu de obținut, o astfel de tunsoare arată super stilat și sofisticat. Numai bună pentru o femeie contemporană, sigură pe sine.

Tunsori asimetrice păr lung

Asimetria este cheia către un look romantic, feminin și ademenitor. Dacă ai părul lung și vrei să ieși în evidență, fă-ți o tunsoare asimetrică. Un asemenea look nu va trece niciodată neobservat. Tunsorile cu breton asimetric compensează absența volumului și adaugă părului prospețime și rafinament.

Iar stilul lejer și neglijent al acesteia, ce are la bază principiul “l-am uscat și am plecat” te va salva de cel mai izbitor semn al bătrâneții – conservatismul și atenția excesivă la detalii, cu alte cuvinte, de un look prea pedant și plictisitor.

Tunsori cascadă păr lung

Aranjarea părului în cascadă va adăuga un plus de volum coafurii tale, creând un look spectaculos și degajat. O astfel de tunsoare maschează excelent ridurile de expresie, petele de vârstă și alte semne ale bătrâneții. Iar pe deasupra, cascada adaugă volum ca nici o altă coafură și îți permite să te coafezi în fiecare zi în mod diferit, fără a pierde din rafinament.

Părul poate coafat cu ajutorul unui uscător obișnuit sau a unui ondulator. Iar efectul este și mai pronunțat dacă folosești tehnici moderne de vopsire precum balayage, ombre sau california, ce împrospătează imaginea și o fac mai luxoasă.

Coafuri păr lung simple și elegante

Femeile contemporane sunt frământate tot mai des de următoarele întrebări: Ce tunsoare să aleg? Ce nuanță de păr mi se potrivește? Cum să fac să arăt mai tânără? Adevărul e că o tunsoarea bună întotdeauna are efect de întinerire. Și nu trebuie să reinventezi nimic. Stiliștii au inventat totul pentru noi și nu rămâne decât să alegi modelul care îți place cel mai mult.

Coafuri păr lung peste 50 de ani

Odată cu înaintarea în vârstă, structura părului se deteriorează. Firele devin subțiri, fragile și rare. Iar părul își pierde elasticitatea, volumul și rezistența de odinioară. În consecință, după 40 de ani devine tot mai greu să asiguri și să păstrezi volumul unei tunsori. Din fericire, stiliștii au studiat această problemă și au inventat coafuri care se descurcă excelent cu adăugarea volumului și pe deasupra mai sunt și la modă.

Tunsori păr lung 2021 femei

Mai devreme sau mai târziu, la sigur vei găsi stilul care ți se potrivește cel mai bine. Dacă modelele de mai sus nu sunt pe placul tău, îți propunem să-ți iei doza de inspirație studiind ideile de mai jos.

Citește și: Ce fac franțuzoaicele ca să-și spele părul mai rar? 4 remedii pentru păr gras de la redactorii revistei Elle (Paris)