Părul mediu și lung: 18 modele de tunsori pentru femei 50+

Recent am publicat un articol cu diferite modele de tunsori pentru femeile 50+ cu păr scurt și multe cititoare ne-au rugat să alcătuim o compilație similară cu modele de tunsori pentru păr mediu și lung. Adevărul e că atunci când alegem o coafură, fiecare detaliu contează, începând cu forma feței și terminând cu tenul și nuanța părului, astfel încât unora le stă mai bine cu tunsori scurte, iar altora cu tunsori lungi și ar fi echitabil să analizăm ambele situații. Prin urmare, hai să alegem împreună modelul de coafură ideal pentru tine.

Ce tunsoare ți se potrivește dacă ai peste 50 de ani?

Idei de coafuri pentru păr lung cu breton

O asemenea tunsoare pentru păr drept și subțire, îmbinată cu un breton despărțit și machiaj de seară îți întinerește chipul, ascunde ridurile și defectele și te fac să arăți modern și atrăgător.

Un păr îngrijit și sănătos rămâne în vogă chiar și pentru coafura clasică pentru păr lung cu breton drept.

Modele de tunsori pentru păr blond

Nuanța blondă a părului este asociată cu tinerețea. Părul blond este ușor de întreținut, deoarece se supune mai greu decolorării, iar în combinație cu un breton alungit corectează excelent ovalul feței, contribuind la întinerirea și nivelarea vizuală a pielii.

Iar dacă-ți dorești un look și mai feminin, poți opta pentru o tunsoare cu păr ondulat în scări, neglijența căreia sporește frumusețea și rafinamentul natural al feței.

Modele de tunsori cu volum

Dacă ai un păr bogat și voluminos poți să obții un look natural,  apelând la o tunsoare în scări cu fruntea lată.

Tunsorile cu volum în creștet și în lateral accentuează senzualitatea și grația feminină, chiar și în cazul femeilor trecute de 50 de ani.

Idei de tunsori pentru păr roșcat

Roșcatele cu păr lung sunt deosebit de atrăgătoare, mai ales cu despărțire pe centrul capului și bucle frumoase.

În dependență de forma feței și preferințe, îți poți lăsa un breton rar, oblic sau alungit.

Modele de tunsori pentru păr lung și drept

Această tunsoare se potrivește femeilor cu trăsături simetrice ale feței și fruntea netedă. Deloc întâmplător tot mai multe vedete trecute de 50 de ani au curajul să facă acest pas.  Citește aici dacă a fost un pas inspirat sau nu: Păr lung după 50 de ani: 6 vedete care au făcut această alegere – reușită sau nu?

Iar dacă ridurile de pe frunte îți dau bătăi de cap, întotdeauna poți lăsa un breton.

Idei de tunsori pentru păr cărunt

Dacă ai părul cărunt și lung, nu te descuraja, există soluții și pentru tine. Important e să selectezi corect forma și culoarea. Părul poate fi ondulat, cu fruntea descoperită, de lungime medie și lungă.

O altă opțiune pe care ți-o recomand este tunsoarea carre cu breton rupt, care se potrivește de minune femeilor după 50 de ani cu păr cărunt și rar. Poți găsi mai multe exemple de tunsori care ți se potrivesc aici:Tunsori pentru doamnele de după 50 de ani: top 16 idei care te vor face să arăți mai tânără

Idei de tunsori cu breton într-o parte

Dacă este ales cum trebuie, bretonul te întinerește și îți accentuează rafinamentul feminin. Poți completa acest look cu accesorii pentru urechi, dar ai grijă să fie vizibile.

Ai observat cum a fost potrivită nuanța părului la culoarea ochilor și ten? Până și cerceii au fost selectați cu atenție pentru a întregi armonios această imagine.

Idei de coafuri cu părul strâns

Dacă vrei să accentuezi alte detalii ale look-ului, dar ai părul lung și nu știi ce să faci cu el, îl poți strânge în următorul mod, pentru a obține o coafură modernă și elegantă.

Nimic nu arată mai feminin decât un coc cu șuvițe libere.

Această tunsoare se potrivește pentru orice culoare a părului.

Indiferent de tunsoarea pe care o alegi, nu uita că frumusețea vine, mai întâi de toate, din interior.