Cum să îi dai o nouă viață părului cărunt? 4 tehnici de vopsire pentru un păr frumos și strălucitor!

Odată cu înaintarea în vârstă părul devine cărunt. Încărunțirea este un lucru inevitabil și fiecare femeie luptă în felul său cu acest fenomen. Unele femei se resemnează și acceptă modificările legate de vârstă ca ceva firesc, în timp ce altele încearcă să întoarcă situația în favoarea lor. Și le reușește! Prin urmare, nu te grăbi să te dai bătută. Tehnicile contemporane de vopsire îți pot da o mare mână de ajutor în acest sens.

Vopsirea părului cărunt

#1. Tehnica de vopsire balayage

Tehnica de vopsire Balayage nu este nouă. Însă capătă un nou suflu prin includerea de nuanțe gri. Cincizeci de umbre ale lui Grey, nu altceva. De altfel, Institutul Pantone a numit culoarea gri, mai exact – Ultimate Gray, culoarea anului 2021. Tehnica balayage constă în colorarea părului cu mâna liberă, fapt care îi conferă un aspect cât se poate de firesc. Culoarea este aplicată lejer pe suprafața șuvițelor de păr, astfel încât părul arată natural, viu, sărutat de soare.

#2. Tranziții de culoare

Acest efect poate fi obținut integrând în aceeași imagine mai multe nuanțe de blond. Creștetul capului este evidențiat mai puțin intens, în timp ce capetele abundă de reflexe strălucitoare și profunde. Culoarea are o saturație diferită, care evoluează cursiv de la tonuri abia sesizabile la tonuri foarte intense. În acest fel, părul cărunt se transformă dintr-o povară într-un adevărat atu.

#3. Balayage platinat

Această variație a tehnicii balayage are la bază același principiu, dar reflexele sunt mult mai intense și strălucitoare decât de obicei. În principiu, culoarea poate fi aplicată indiferent de nuanța naturală a părului, dar cu cât părul este mai întunecat, cu atât contrastul este mai mare. Prin urmare, o asemenea nuanță se potrivește de minune femeilor cu părul cărunt, creând un efect balayage clasic, dar mult mai expresiv.

#4. Păr argintiu platinat

Părul cărunt poate căpăta un aspect nobil și contemporan dacă este decolorat complet și recolorat într-o nuanță cenușie saturată și uniformă. O asemenea coafură arată mult mai elegant și feminin decât un păr încărunțit pe jumătate.

Păr cărunt tratament naturist

Pentru a preveni apariția părului cărunt și a ameliora starea acestuia îți recomandăm să folosești ulei de cocos. Acest produs are proprietăți antioxidante și facilitează absorbția vitaminei E.

Amestecă câteva linguri de ulei de cocos cu două frunze mărunțite de curry și aplică soluția pe păr timp de 15 minute, de două ori pe săptămână. În acest fel, pigmentul nu își va pierde din intensitate și părul tău își va păstra culoarea naturală pentru mai mult timp.

Prevenirea încărunțirii părului

Dacă dorești să-ți păstrezi sănătatea părului până la adânci bătrâneți va trebui să renunți la țigări și la alcool. Acestea afectează nu numai pielea și organele interne, ci și starea părului. De asemenea, nu uita să te protejezi de efectul radiațiilor ultraviolete. Razele UV deteriorează structura părului și denaturează pigmenții acestuia. Și fii atentă ce șampon folosești. Șampoanele cu conținut sport de sulfați accelerează încărunțirea firelor și rădăcinilor.

Citește și: Ce fac franțuzoaicele ca să-și spele părul mai rar? 4 remedii pentru păr gras de la redactorii revistei Elle (Paris)