Părerea stilistului: 5 piese vestimentare care strică silueta unei femei!

Atunci când facem shopping sau creăm o ținută nu ne gândim prea mult cum hainele ne influențează silueta. De regulă, luăm decizia la nivel de feeling. Ne uităm în oglindă și decidem dacă luăm haina sau nu în funcție de cum simțim lucrurile, de glasul nostru interior, dacă vrei.

Dar glasul interior mai dă greș, din când în când, și nu trebuie să-l credem de fiecare dată pe cuvânt. Am discutat cu un stilist și am aflat care sunt hainele ce denaturează silueta unei femei, fără să ne dăm seama de acest lucru. Iată câteva dintre ele.

#1. Pantaloni skinny cu talie joasă

Femeile sunt convinse că pantalonii înguști le fac picioarele mai frumoase, dar dacă te uiți atent, vei observa că nu întotdeauna este așa. De exemplu, blugii skinny asociați cu un pulover larg îți transformă silueta într-o acadea. Și nu mă refer la aia că e dulce. Ci că arăți ca un chupa chups.

Iar dacă asociezi pantalonii înguști cu un top mulat, e și mai rău, pentru că te transformi într-un bețișor, sau într-o acadea fără bomboană, dacă vrei. Ceea ce nu e deloc avantajos.

Iar dacă blugii sunt cu talie joasă, păi bine – încet, dar sigur, te apropii de un colaps al bunului gust. Abdomenul devine lung și masiv, picioarele scurte, șoldurile generoase, iar gleznele teribil de subțiri. Oare asta este atrăgător?

Pantalonii skinny se poartă cu topuri croite lejer, cu una sau maxim două mărimi mai mari, așa încât bluzița să stea liber pe corp, dar fără să te transforme într-un pom.

#2. Bluzițe fără mâneci

Când îmbraci o bluză fără mâneci, inevitabil atragi atenția asupra umerilor și antebrațelor. Dacă ai surplus de grăsime în zona cu pricina sau pielea nu e îngrijită perfect, mai bine să renunți la acest articol vestimentar. În plus, bluzițele fără mâneci arată destul de infantil și te fac să arăți mult prea simplu.

Sugestia noastră e să înlocuiești bluza fără mâneci cu un model 3/4, cu o bluză clasică sau cu o bluză modernă, cu mâneci sub formă de lacrimă ori cu fante.

#3. Rochii subțiri din tricot

În general, hainele subțiri din tricot sunt foarte periculoase pentru că scot în evidență cele mai mici carențe ale siluetei, iar uneori și lenjeria de corp. Ceea ce e un mauvais ton incontestabil. În plus, acestea și-au pierdut din actualitate și arată nițel deplasat.

De altfel, ele pot fi folosite ca parte a unui compleu. De exemplu, rochie+cardigan (jachetă, geacă sau sacou). În rest, stiliștii recomandă să renunți o dată pentru totdeauna la ținutele strâmte și mulate în favoarea celor cu croială liberă sau oversize.

#4. Pantaloni cu dungi orizontale

Reține o regulă cât se poate de simplă: Liniile verticale îți fac silueta (talia, pieptul, șoldurile) mai îngustă, iar liniile orizontale mai lată. Liniile verticale te fac mai înaltă, iar cele orizontale mai scundă. Liniile verticale te fac mai zveltă, iar liniile orizontale mai plinuță.

Dacă ți se pare că ai șolduri mult prea modeste, poți îmbracă acest model de pantaloni pentru a le face mai generoase. Dar dacă ți-ai făcut provizii sau lupți cu kilogramele în plus, renunță la astfel de experimente.

#5. Botinele

Ele pot fi găsite literalmente în orice magazin de pantofi, unde există modele pe gustul tuturor: din piele de șarpe, cu tocuri groase, cu lac, fără lac, albastre, galbene, roșii etc.

Într-adevăr sunt pantofi foarte frumoși, dar dezavantajul lor este că denaturează silueta. În special modelele cu toc mediu, care îți fac picioarele mai scurte. Acești pantofi trebuie purtați doar cu fuste lungi, care coboară până la 10 cm deasupra gleznei.

Citește și: Fii atentă cum te îmbraci: 8 greșeli vestimentare, care discreditează imaginea unei femei!