Părerea stilistului: 5 greșeli vestimentare care te fac să arăți demodată!

Orice femeie își dorește să arate perfect. Dar în goana după frumusețe o mai dăm în bară din când în când, pentru că atunci când ai de unde alege, e firesc ca uneori să greșești. Cu cât e mai mare oferta, cu atât e mai greu să alegi.

Am întrebat un stilist care sunt cele mai comune greșeli pe care le fac femeile atunci când își compun ținuta. Și răspunsul m-a lăsat cu gura căscată, deoarece câteva din ele le-am comis și eu, fără să-mi dau seama că sunt demodată. Din fericire, stilistul ne-a explicat cum să le corectăm.

Greșeli vestimentare femei

#1. Blugi skinny + cămașă strânsă pe corp

În primul rând, stiliștii recomandă să renunți o dată pentru totdeauna la ținutele strâmte și mulate în favoarea celor cu croială liberă sau oversize. Pe lângă faptul că hainele mulate și-au pierdut din actualitate și arată nițel deplasat, acestea scot în prim-plan chiar și cele mai mici defecte ale siluetei tale.

În al doilea rând, acest stil nu mai este în vogă de mai bine de 10 ani. Aruncă o privire la imaginea de mai sus și compară cele 2 ținute. Este evident că ținuta din stânga denaturează silueta modelului și o face să arate plictisitor. Practic, toate deciziile sunt greșite. Culoarea blugilor este demodată, cămașa e mult prea strânsă pe corp și are un fason ieșit din uz, talia e mult prea joasă, iar cizmele asociate cu blugi planează la limita bunului gust.

Ținuta din dreapta arată feminin, armonios și stilat. Talia înaltă o face pe femeie mai zveltă; culorile, texturile și fasonul o întineresc, iar datorită adidașilor albi, stilul are un aer degajat și contemporan. Hainele cu o mărime mai mare adaugă prospețime imaginii, ascund burtica și, mai mult, îți avantajează talia, datorită contrastului dintre strâns și liber, creat de centură. Prin urmare, deși hainele sunt mai largi, modelul arată mai subțire anume în a doua imagine.

#2. Un cardigan fin + bluză

Te-ai obișnuit să îmbraci un cardigan deasupra rochiilor, cămășilor, bluzițelor, tricourilor și altor topuri? Renunță la acest obicei. Un cardigan scurt și subțire poate compromite chiar și cea mai scumpă ținută, conferindu-i un aspect ieftin și sărăcăcios.

Dacă e frig afară sau vrei să diluezi un pic imaginea, îmbracă mai bine un sacou, o jachetă, un blazer sau un cardigan lung, din țesătură densă, care ține bine forma.

În esență, vorbim de o variație a greșelii de mai devreme, pe care continuă să o facă multe femei. Ținuta din stânga este mult prea strânsă pe corp și nu avantajează deloc o femeie subțire. Bluza, cardiganul, blugii – toate arată învechit într-o astfel de combinație.

Ținuta din dreapta arată mult mai elegant și contemporan datorită pantalonilor liberi, cu talie înaltă, care țin glezna la vedere; cămășii din țesătură fină, care se asociază perfect cu pantalonii ca ton și textură; și cardiganului care ține bine forma, încadrează silueta și face pereche minunată cu botinele.

#3. Blugi skinny + top mulat

Continuăm lupta cu hainele mulate și fasoanele învechite. Topurile de mătase planează la limita decenței și îți fac cu mâna din anii ’2000. Iar în combinație cu blugi strânși, ținuta arată de-a dreptul deplasat.

Blugii skinny arată bine cu un pulover liber, iar pantalonii largi, cu un top mulat. Și nu uita de culori. Nuanțele întunecate îmbătrânesc și evidențiază imperfecțiunile feței, iar cele deschise, din contra, întineresc și conferă chipului prospețimea de care ai nevoie.

#4. Fii atentă cu straturile

Dacă nu ești sigură în decizia ta, alege o ținută mai simplă, pentru că vorbim de un joc complex cu textura, țesătura, mărimea și fasonul. La alegerea sacoului, probează-l cu un pulover ca să știi sigur că iei mărimea potrivită.

De altfel, ai observat cum liniile orizontale (tăieturile de pe blugi) fac femeia mai scundă? De cealaltă parte, blugii drepți, monocromi, o fac să pară mai înaltă.

#5. Trenci sub formă de jachetă

Un pardesiu bej, cu croială de raglan, arată cât se poate de grațios, romantic și feminin. Toate pentru că este un articol vestimentar universal și versatil, care se asociază superb cu orice ținută. Dar cuvântul cheie este pardesiu – nu jachetă.

Renunță la acest hibrid, pentru că amintește de un sacou de prost gust. Soluția e simplă, ori îmbracă un trench clasic (bej sau negru), ori o jachetă. De ce să te complici?

Citește și: Fii atentă cum te îmbraci: Aceste 5 greșeli strică întreaga impresie despre o femeie!