Părerea stilistului: 5 accesorii care NU se poartă după 50 de ani!

Zi de zi, stiliștii ne amintesc că ținuta trebuie completată cu accesorii. Câteva accente suplimentare vor adăuga individualitate și expresivitate imaginii tale și te vor ajuta să arăți proaspăt și contemporan.

Dar dacă o fetișcană de 16 ani poate să poarte orice îi trece prin cap, la 50+ alegerea trebuie făcută cu responsabilitate. În acest sens, stiliștii au numit câteva tipuri de accesorii care arată deplasat pe o doamnă elegantă de 50 de ani. Hai să vedem care sunt ele!

#1. Cerceii masivi

Prima greșeală: Surplusul de accesorii este periculos. În special când vorbim de bijuterii. Sună paradoxal, dar prea multe bijuterii îți ieftinesc imaginea și se asociază cu lauda de sine, bătrânețea și lipsa bunului gust. Nu-i nimic grațios într-o ținută încărcată cu zeci de bijuterii.

A doua greșeală: Accesoriile mari sunt periculoase. Mai cu seama cerceii masivi. Da, ele sunt la modă, dar nu orice bijuterie mare este elegantă în mod implicit. Și nu orice bijuterie care arată bine la 20 de ani, va arăta la fel de bine la 50. Bijuteriile masive atrag atenția asupra gâtului, care nu e cea mai atrăgătoare zonă la 50+. Iar pe deasupra, ele pun presiune pe urechi și, literalmente, le fac mai lungi, pentru că pielea nu mai e la fel de elastică precum era înainte.

#2. Seturile de bijuterii

Există seturi care includ cercei, un inel și un pandantiv. Toate de aur. Sunt frumoase, sunt scumpe, dar sunt nițel depășite. Adevărul e că aurul e la fel de cotat ca înainte și în continuare se bucură de popularitate în rândul femeilor din întreaga lume. Problema e că designul bijuteriilor de aur este demodat. Și nu face decât să îți adauge ani.

#3. Perlele

Colierele din perle sunt un element clasic din garderoba femeilor trecute de 60 de ani. Și cu cât mai lung e colierul, cu atât mai bătrână arătă femeia. Da, perlele sunt frumoase, dar sunt depășite. La fel ca blănurile și bijuteriile de aur, excesul de perle este asociat cu bătrânețea și absența bunului gust.

Astăzi e la modă stilul laconic, cu 1-2 accente moderne, care să-ți sublinieze rafinamentul. Dacă vrei să porți perle, alege cercei (mici) sau un pandantiv elegant, cu doar câteva perle.

#4. Bijuteriile din metale nepotrivite

Orice stil va fi compromis dacă folosești bijuterii care nu ți se potrivesc ca tonalitate. De exemplu, aurul se potrivește femeilor cu tonalitate caldă a chipului (ochi căprui, păr caramel, pielea închisă la culoare), iar argintul femeilor cu tonalitate rece (păr blond sau cărunt, ochi albaștri, piele palidă).

#5. Imitații de calitate proastă

Completează-ți fiecare ținută cu accesorii alese inteligent. Nu e neapărat să fie bijuterii. Eșarfele, ochelarii, mănușile, poșetele îți vor fi întotdeauna de mare ajutor. Bijuteriile de aur pot fi înlocuite cu argint sau cu imitații de calitate (cuvântul cheie – calitate). Imitațiile ieftine pot fi iertate unei fetișcane de 16 ani, nu și unei doamne elegante, pentru care fiecare detaliu contează.

Dar dacă ai bani, ar fi bine să fie bijuterii, fiindcă un colier grațios, o brățară delicată sau niște cercei eleganți pot transforma complet orice ținută și se numără printre atributele autentice ale unei femei elegante.

Citește și: Ce nu era în regulă cu bijuteriile Prințesei Diana? Secretul pe care îl știa doar bodyguardul acesteia!