Pară, triunghi sau clepsidră: Cum să te îmbraci în funcție de forma siluetei tale!

În alegerea articolelor de garderobă, nu în ultimul rând, trebuie să iei în considerație tipul de siluetă pe care îl ai. Cu ajutorul hainelor bine alese poți ascunde unele defecte, subliniind părțile frumoase. Cum să o faci corect? Mai jos, găsești descrierea fiecărui tip de siluetă și vestimentația potrivită.

„Triunghiul inversat”

Femeile cu acest tip de figură au umerii largi și șoldurile înguste. Linia taliei nu se observă clar. Cu o astfel de siluetă, ți se vor potrivi ideal modelele de rochii clasice cu o curea lată la mijloc. Ținutele ar trebui să evidențieze talia și să mărească puțin volumul în zona șoldurilor. Fustele largi, pufoase, sub forma A, evazate în partea de jos arată deosebit de reușit. Picioarele subțiri și distragerea atenției de la partea superioară voluminoasă sunt garantate. Ar trebui să renunți la bluzele cu mâneci-felinare, rochiile lungi și mulate și gulerele mari.

„Dreptunghi”

Partea de sus și de jos a siluetei sunt identice după volum. În acest caz, alege hainele bazându-te pe accentuarea taliei. Ar fi ideal să porți rochii, cămăși sau bluze cu decolteu, cu volane în zona umerilor. Rochiile și fustele evazate în partea de jos vor aduce volumul necesar în zona șoldurilor și coapselor. Este de dorit să eviți rochiile strâmte, pentru că acestea vor crea impresia unui exces de greutate.

Silueta „Pară”

Silueta „pară” are umerii mici și rotunjiți, iar șoldurile largi. Pentru a o echilibra este important să adaugi bolum în zona bustului și a umerilor. Se recomandă s porți cămăși sau bluze cu guler larg sau volane. Rochiile cu poalele înguste și decolteul larg îți vor avantaja figura. Alege nuanțe închise în partea de jos și pastelate în partea de sus. Evită articolele care ar putea atrage atenția asupra zonei șoldurilor.

„Clepsidră”

Aceasta este considerată cea mai feminină siluetă spre care tind toate femeile, datorită existenței unei armonii între proporțiile corpului. Umeri rotunjiți, talie pronunțată, șolduri voluminoase, picioare subțiri. Rochiile mulate și fustele mini te vor ajuta să scoți în evidență picioarele zvelte și talia frumoasă. Alege hainele care îți urmează linia corpului, modele cu decolteu în formă de V, mâneci trei sferturi și jachete scurte.