Pantofii Loafers, cea mai suplă încălțăminte pentru picioarele tale. 14 idei creative despre cum și cu ce să îi porți!

Paradoxal, dar multe piese vestimentare indisociabile astăzi de garderoba fiecărei femei, au fost concepute, inițial, pentru uzul bărbaților. Același lucru s-a întâmplat și cu pantofii Loafers, înrudiți cu mocasinii, care sunt o încălțăminte neobișnuit de suplă și comodă, cu talpă plată și fără șireturi, dar spre deosebire de mocasini, sunt mai rigizi și își păstrează mai bine forma.

Din propria experiență pot să confirm că modelele Loafers sunt extrem de confortabile și practice, așa că dacă nu ai făcut-o până acum, îți sugerez să-ți faci timp pentru o vizită la mall și să achiziționezi urgent o pereche.

Secretul acestora rezidă în confort, eleganță și versatilitate. Modelul a devenit foarte popular, în special grație ultimului aspect – al versatilității, fiind adaptat și reinventat în funcție de diferite stiluri. În versiunea clasică, pantofii au vârf rotunjit și parte superioară cusută accentuat, dar fără broderii și decorațiuni. Aceștia pot fi confecționați din piele naturală sau piele sintetică Chamois, care poate fi mată, lăcuită, netedă sau reliefată.

Gama cromatică a pantofilor de tip Loafer pentru femei este foarte variată. Pe lângă modelele clasice – negru, maro și bej, poți face rost de modele verzi, albastre, galbene, bordo și altele. De asemenea, poți recurge la versiuni cu diferite imprimeuri sau nuanță metalică pentru a adăuga look-ului tău o notă ușoară de huliganism.

Versiunile clasice pentru femei au adesea un toc cu profil scăzut, în timp ce modelele contemporane pot avea un toc de până la 5-7 cm, dar care este foarte rigid.

Din câte poți să-ți dai seama, acești pantofi pot fi integrați armonios atât în ținute clasice, cât și în ținute casual și pot fi purtați atât la birou, cât și într-o ambianță mai puțin formală.

Pantofii Loafers în tandem cu o pereche de blugi reprezintă o combinație universală, întotdeauna câștigătoare, indiferent dacă jeanșii sunt clasici sau aparțin unui stil ceva mai libertin. În primul caz îți sugerăm să alegi lungimea 7/8 și să sufleci un pic marginile acestora, pentru a arăta mai sofisticat. De asemenea, poți îmbina “loaferii” cu niște blugi evazați, care din nou sunt în vogă.

Aceștia arata grozav și cu costume clasice sau compleurile libere. Iar dacă vrei să ai un look nițel mai relaxat, poți sufleca pantalonii și înlocui cămașa cu un pulover subțire.

Deși pantofii Loafers au fost concepuți pentru bărbați, aceștia pot fi combinați armonios nu doar cu pantaloni, ci și cu fuste. Spre exemplu, cu o fustă liberă midi.

Sau cu o fustă creion, confecționată din piele.

Până și cu o fustă plisată, arată integru și armonios.

Și fusta maxi e binevenită, atât timp cât se văd pantofii.

Surprinzător, dar aceștia pot completa subtil și diferite modele de rochii, mai puțin cele de seară sau cocktail.

Pantofii Loafers se potrivesc rochiilor cu imprimeuri și pot fi selectați atât în culoarea rochiei, cât și invers

Totodată, aceștia sunt purtați chiar și cu pantaloni scurți clasici, care sunt completați de o jachetă și o bluză subțire.

Nici pantalonii scurți din denim nu fac o excepție. La ei poți adăuga un tricou și o pereche de șosete contrastante.

Pantofii Loafers sunt adesea incluși în compleurile vestimentare de toamnă și primăvara, deoarece arată grozav în combinație cu paltoanele clasice și căciula Beanie.

Dar și cu jachetele scurte, completate de o eșarfă.

Sau cu un trenci tradițional.