Pantalonii negri: Cum îi purtăm după 50 de ani în așa fel ca ținuta să fie stilată!

Pantalonii negri au fost și vor rămâne pentru totdeauna o piesă vestimentară practică, stilată și atemporală, ce se potrivește tuturor femeilor, indiferent de vârstă și ținută.

Cu toate că sunt versatili și universali, pantalonii negri trebuie aleși cu responsabilitate, deoarece unele modele te pot ajuta să arăți mai tânără, iar altele te pot face vizual mai bătrână. Contează mult cum și cu ce îi asociezi. Prin urmare, hai să vedem împreună care sunt combinațiile câștigătoare pentru o femeie plinuță de 50 de ani!

Ținute cu pantaloni negri

Pantalonii largi nu trebuie să lipsească din garderoba unei femei. Aceștia sunt confortabili, fluizi, liberi, și pot fi asociați cu un top alb (sau în dungi), completat de un cardigan. Pantalonii largi combină confortul și eleganța și sunt confecționați din țesături moi, care țin bine forma și maschează imperfecțiunile picioarelor tale. Un asemenea look e binevenit atât la birou, cât și în viața de zi cu zi.

Dacă vrei să adaugi imaginii tale o doză de șic și rafinament intelectual, poți asocia o jachetă în carouri cu pantaloni conici, confecționați din tricot de culoare neagră. Aceștia sunt la fel de confortabili ca pantalonii largi, dar arată mai fin și mai grațios. În plus, îți vor subția vizual picioarele și te vor ajuta să pari mai înaltă.

Ținute cu pantaloni de ocazie

Același model de pantaloni face un tandem minunat cu o cămașă albă clasică, croită lejer. Această ținută nu se demodează niciodată, arată stilat, laconic, elegant și cât se poate de expresiv. Prin urmare, dacă dorești o ținută care să-ți întinerească chipul, să te facă vizual mai ușoară și să-ți scoată în evidență rafinamentul – îmbină o cămașă albă cu pantaloni conici din tricot.

Iar în zilele de odihnă sau pentru o plimbare liniștită în parc, poți repeta aceeași ținută, înlocuind albul cu o nuanță mai expresivă, care să se asocieze bine cu tonalitatea chipului tău.

Ținute elegante cu pantaloni pentru femei plinuțe

Dacă tot am menționat de tonalitate. Modul în care asociezi culorile are o importanță principială pentru succesul ținutei. Stiliștii recomandă combinarea a maxim 2 tonuri de bază și maxim 2 accente strălucitoare. Contrastul întotdeauna întinerește, dar se recomandă ca partea întunecată să fie în josul ținutei, iar partea luminoasă cât mai aproape de chip. Din acest motiv pantalonii negri sunt atât de populari.

Un sacou, o jachetă sau un blazer îți vor corecta atent silueta și vor adăuga look-ului tău o doză de eleganță și un pic de strictețe moderată, chiar dacă ținuta e adoptată în stil casual. Nu uita să subliniezi talia cu o centură. Acest truc te va ajuta să arăți mai subțire și va echilibra partea superioară și cea inferioară a ținutei.

Pantaloni pentru femei plinuțe

Eleganța înseamnă mai întâi de toate simplitate și sfatul nostru este să te îmbraci simplu, dar nu plictisitor. E destul să combini o bluză obișnuită, de tip cămașă, cu pantaloni negri. Dar ca look-ul să nu fie prea banal, poți înlocui pantalonii clasici, cu pantaloni conici, iar cămașa albă, cu una roz-pal sau roz-deschis. Adaugă la ținută o poșetă și un colier expresiv și efectul va fi complet diferit.

Pantalonii negri tradiționali se potrivesc de minune cu jachetele simple, cu imprimeu monocrom. Look-ul arată natural, firesc și atrăgător. Iar un detaliu atât de mărunt cum e pandantivul poate deveni o adevărată cireașă de pe tort.

Ținute elegante pentru femei de 50 de ani

La alegerea pantalonilor, fii atentă la calitatea țesăturii. Pantalonii confecționați din tricot dens păstrează bine forma, mascând eficient carențele siluetei și evidențiind rafinamentul acesteia.

Liniile verticale sunt bune prin faptul că te ajută să pari mai înaltă și mai subțire. Și nu e neapărat să porți haine cu imprimeuri verticale. O linie verticală poate fi creată purtând un top de aceeași culoare cu pantalonii. Însă dacă nu îți plac ținutele total black, poți dilua imaginea folosind un top cu buline. Și nu uita de un decolteu decent, scopul căruia este să-ți împrospăteze chipul.

Dacă ești o fire expresivă și plină de viață, poți asocia pantalonii negri cu un top colorat, de aceeași tonalitate cu pantofii, care să-ți scoată în prim plan jovialitatea, energia și pofta de viață.

Citește și: Cum să porți pantalonii după 50 de ani? 15 idei pentru toate tipurile de siluetă!