Orice femeie trebuie să le știe! 10 reguli vestimentare de care se ghida prințesa Diana

Bunătatea, solidaritatea, deschiderea, farmecul și povestea tragică a vieții au transformat-o într-o adevărată icoană pentru milioane de oameni. Iar stilul său expresiv, dar laconic inspiră femeile din întreaga lume până în prezent.

Anna Harvey, redactorul revistei Vogue și stilista personală a prințesei Diana, i-a dedicat prietenei sale o carte, intitulată “Timeless Style“, despre modul în care femeile pot rămâne întotdeauna elegante. Potrivit stilistei, Lady Di se folosea de majoritatea principiilor expuse în carte, dar ele sunt actuale pentru fiecare din noi.

#1. Găsește un model demn de urmat

Nu neglija soluțiile clasice. Ele devin tot mai actuale pe măsură ce îmbătrânești. Găsește un punct de reper în lumea modei. O actriță sau o celebritate cu un stil impecabil, care să te inspire zi de zi – Tilda Swinton, Kate Winslet, Christine Scott Thomas, Kate Middleton etc. Aceste femei te vor învăța cât de important e să-ți găsești propriul stil.

#2. Nu alerga după trenduri

În fiecare an creatorii de modă dau tonul pentru noi tendințe. Ele pot să-ți placă sau să nu-ți placă. Indiferent de verdict, nu judeca după podium. Multe branduri de modă, precum Alexander McQueen, prezintă lucruri îndrăznețe și revoltătoare, dar noi avem nevoie de ceva mai practic. Ai încredere în simțul tău estetic și nu te lăsa dusă de nas.

#3. Scapă de hainele de care nu ai nevoie

Hainele demodate, hainele vechi, hainele de calitatea a doua și hainele pe care nu le-ai purtat de câțiva ani nu au ce căuta în garderoba ta. Moda este schimbătoare și chiar dacă unele tendințe renasc după ceva timp, oricum modelele vechi rămân demodate. O tendință veche renaște sub o formă nouă. Jachetele, fustele, rochiile, decolteul își schimbă în permanență aspectul. Prin urmare, garderoba trebuie actualizată în mod regulat.

#4. Fii gata de shopping

Aruncă o privire în oglindă. Cercetează-ți corpul. Află care sunt punctele tale tari și care sunt cele slabe. Află cum poți să le valorifici pe primele și cum să le maschezi pe cele din urmă. O haină trebuie să ți se potrivească perfect, deci trebuie să te pregătești de shopping cu responsabilitate.

#5. Poartă haine de mărimea corectă

Hainele croite liber te fac să pari mai zveltă, iar cele mulate îți scot în evidență pliurile. Potrivit stilistei, pentru a arată feminin și contemporan blugii skinny trebuie să fie cu o mărime mai mare, iar paltonul cu două. Aceasta completează ideea cu un sfat din propria experiență: “Întotdeauna port colanți negri XL: nu se întind nici măcar atunci când stau. Am încercat o dată să port colanți de mărimea mea – M, și am rămas profund dezămăgită.”

#6. Ai găsit ceva cu adevărat bun? Cumpără două exemplare!

Dacă un lucru ți se potrivește perfect – cumpără două! Multe femei apelează la acest truc, iar Kate Middleton nu este o excepție. În urmă cu câțiva ani, ea a apărut în public în două rochii identice, de culori diferite, fără să-i fie frică de prejudecăți. Anna Harvey atenționează că acest truc funcționează în special cu piese vestimentare din garderoba de bază. În ceea ce privește similitudinile, acestea pot fi diluate cu accesorii.

7. Confortul contează

Prințesa Diana nu și-a sacrificat niciodată confortul de dragul etichetei. Iar Anna Harvey ne încurajează să-i urmăm exemplul. Ea o citează pe modelul Christy Turlington: „Când îmbrac o rochie confortabilă, mă simt o femeie de milioane”. Dacă nu te simți confortabil în hainele pe care le porți, pur și simplu nu le mai purta. Harvey însăși a purtat toată viața rochii închise de cașmir, cu mâneci lungi, care sunt în primul rând confortabile, și abia apoi stilate.

#8. Fii atentă cu stilul sport

Hainele sport te expun riscului de a arăta neglijent. O ținută alcătuită exclusiv din articole în stil sport este tabu pentru orice femeie. Îmbrăcămintea sport trebuie asociată cu bijuterii, cu o geantă scumpă sau cu pantofi.

#9. Completează ținuta cu accesorii

Accesoriile trebuie potrivite inteligent, în dependență de ținută, context și vârstă. De regulă, 1-2 articole sunt mai mult decât suficiente. Bijuteriile trebuie să fie scumpe și să-ți etaleze rafinamentul. Dar nu ezita să experimentezi. Stilista afirmă că la 40 de ani poți purta cercei diferiți fără să arăți deplasat.

#10. Poșeta este doar un accesoriu

În ceea ce privește poșetele, Anna Harvey susține că acestea trebuie să fie confortabile. Poșeta nu e neapărat să fie practică, până la urmă nu este nimic altceva decât un accesoriu. “Am o geantă mare cu tot de ce am nevoie în mașină, dar vin la întâlniri cu o poșetă mică.

Citește și: A încălcat eticheta, dar a câștigat simpatia întregii țări: 9 cazuri când Prințesa Diana s-a împotrivit tradițiilor regale!