Cum să-ți îmbunătățești postura? 10 pași pentru o postură corectă!

Majoritatea femeilor au dureri de spate. Joburile statice din multinaționale, urmate de odihna în fața televizorului și obiceiurile greșite de a face curat – toate acestea ne afectează postura și sănătatea coloanei. În consecință, tot mai multe femei suferă de afecțiuni ale spatelui, de cele mai multe ori, din cauza propriilor obiceiuri. Iată câteva obiceiuri care pot remedia această problemă.

1. Ai grijă la postură

Postura corectă este sinonim cu eleganța. Toate femeile elegante stau drepte, asemenea unor lebede. Capul sus, spatele drept, bărbia ridicată, umerii desfăcuți – așa arată o femeie elegantă, ademenitoare și sigură de sine. Și, cel mai important, sănătoasă.

2. Fă mai multă mișcare

Femeile active arată mai tinere. Modul sedentar de viață este cea mai scurtă cale către un aspect bătrânesc și o postură greșită. Ai observat vreodată că femeile care plimbă câinele dimineața devreme sau fac jogging în parc arată tinere și pline de viață? De parcă tinerețea debordează din sufletul lor.

3. Poartă pantofi cu toc mediu

Renunță la balerini și tocuri înalte. Tălpile netede sunt la fel de periculoase pentru spate precum tocurile lungi. Sugestia noastră este să renunți la ambele stiluri în favoarea pantofilor cu toc mediu și gros. O astfel de încălțăminte este elegantă, confortabilă și stilată.

4. Alege o saltea de calitate

Fiecare dintre noi petrece aproximativ o treime din viață dormind. Prin urmare, salteaua merită mai multă atenție decât pare la prima vedere. O saltea proastă duce la probleme de somn și de spate. Iar ele duc la iritabilitate, probleme de concentrare și lipsă de energie. Nu uita că o femeie odihnită este o femeie frumoasă.

5. Cumpără lenjerie de calitate

Poți economisi pe haine, dar nu economisi pe lenjerie. Lenjeria de corp trebuie să fie de calitate. Firește că nu ne referim la lenjerie scumpă din dantelă sau din țesături fine, ci la un sutien sănătos, fără cusături, care să-ți susțină bine sânii.

6. Schimbă-ți poziția atunci când muncești

Munca sedentară dăunează aspectului și crește riscul de deces prematur. Încearcă să îmbini activitatea fizică cu stilul tău de viață actual. De exemplu, dacă la locul de muncă trebuie să stai mult timp pe scaun, fă-ți obiceiul de a te ridica în picioare timp de 5-10 minute în fiecare oră sau fă o plimbare la prânz.

7. Alege un scaun de calitate

Dacă faci muncă de birou și stai toată ziua pe scaun, asigură-te că folosești un scaun de calitate. Scaunul e la fel de important ca salteaua. Și nu sta cu picioarele încrucișate. Picioarele trebuie să stea pe podea, sub un unghi de 90 de grade, iar între masă și scaun trebuie să fie suficient spațiu ca spatele să rămână drept.

8. Nu ridica greutăți dacă nu este cazul

Dacă ai de dus mai multe pungi grele, distribuie greutatea uniform, de o parte și de alta a corpului și nu uita să faci câteva întinderi după ce scapi de ele. Iar atunci când ridici greutăți, nu te apleca. Îndoaie ușor genunchii și ridică punga fără să-ți flexezi spatele.

9. Folosește instrumente cu mânere lungi

Când faci curat în casă sau în grădină, folosește instrumente cu mânere lungi, așa încât coloana vertebrală să rămână dreaptă și ușor încordată. Indiferent dacă e vorba de greblă sau aspirator. Aplecatul încă nu a dat bine nimănui.

10. Montează oglinda inteligent

Montează oglinda în fața căreia te machiezi, astfel încât să trebuiască să te întinzi spre ea (în sus) și să nu te apleci. În acest fel, îți vei întinde coloana vertebrală de fiecare dată când te uiți în oglindă.

Bonus: Revizuiește-ți rația alimentară

Începe prin a include în dieta ta alimente care conțin calciu și vitamina B: coajă de ouă, parmezan, brânză, semințe de susan, migdale, sardine în ulei, usturoi, pătrunjel, lapte, alune, soia. Calciul contribuie la menținerea sănătății osoase, diminuând riscul de fracturi sau osteoporoză și are o influență benefică asupra secrețiilor de hormoni.

Citește și: Oprește îmbătrânirea creierului: 5 exerciții care mențin creierul sănătos