Stiliștii au numit 7 motive pentru care japonezele arată bine la orice vârstă!

Japonia este o țară uimitoare, cu o cultură uimitoare și standarde de frumusețe la fel de uimitoare. Iată cele mai populare standarde de frumusețe, pe care trebuie să le respecte femeile din Țara Soarelui Răsare.

#1. Pielea ca de porțelan

În trusa cosmetică a unei japoneze de rând, întotdeauna vei găsi produse de albire a pielii. Femeile japoneze asociază nuanța de porțelan cu sănătatea, bogăția și bunăstarea. Mult timp, în Japonia, tonalitatea închisă a pielii era considerată un atribut al femeilor de moravuri ușoare.

Din această cauză, japonezele nu se bronzează la soare, folosesc creme de protecție solară și geluri pentru a preveni îmbătrânirea timpurie a pielii. Unul dintre produsele preferate ale femeilor din Japonia sunt cremele de iluminare BB, care conțin particule de sidef natural pentru a conferi pielii mai multă strălucire.

#2. Grija față de ten

În Japonia, îngrijirea naturală a tenului este mai bine cotată decât machiajul, spre deosebire de Coreea de Sud. Desigur, femeile japoneze nu sunt indiferente față de machiaj, dar urmăresc inovațiile din lumea cosmeticelor cu mai multă reținere.

Japonezele iubesc ingredientele rare și componentele naturale. În Japonia, standardele de calitate ale produselor cosmetice sunt foarte înalte și conțin preponderent compuși naturali. Popularitatea mondială a produselor cosmetice japoneze a fost adusă tocmai de faptul că îndeplinesc toate promisiunile enunțate pe ambalaj.

#3. Statura mică și sânii mici

Statură mică, brațe fine și sâni mici – așa arată idealul feminității și frumuseții în Japonia. Acest ideal s-a format în urmă cu multe secole și a rămas actual până în prezent.

Bărbații japonezi preferă femeile cu sâni mici. Din această cauză, intervențiile chirurgicale de mărire a sânilor nu sunt populare în Japonia. Faptul că japonezele sunt minione – le face mai atrăgătoare în ochii tuturor. Statura și factura lor este asociată cu blândețea și delicatețea feminină.

#4. Ochii mari

În schimb, în Japonia e avantajos să ai ochi mari. Ochii mari au devenit un simbol al feminității și frumuseții. În mare parte, datorită fenomenului manga – benzi desenate japoneze, unde, de regulă, personajele au capuri și ochi foarte mari.

Femeile din Japonia tind să arate la fel și, pe lângă machiajul ochilor, deseori apelează la blefaroplastie sau folosesc benzi speciale pentru a-și corecta forma pleoapelor. Despre cum să-ți faci ochii să pară mai mari, am scris mai multe în acest articol. 

#5. Capul mare

Din același motiv, în Japonia sunt populare femeile care au un cap mare, în raport cu restul corpului. Femeile japoneze adoră contrastele: le plac fețele mici și capetele mari. Ele folosesc tot felul de tehnici pentru a reduce contururile feței și pentru a face capul să pară mai mare.

Printre metodele populare se numără o bandă specială pentru a corecta relieful feței în timp ce se machiază și un bandaj special pentru a corecta pomeții și bărbia.

#6. Părul lung

Tunsorile sunt un alt mod de exprimare pentru o japoneză modernă. Acest trend se trage din trecut. Încă din cele mai vechi timpuri, părul lung era considerat atributul unui statut social înalt. Cu timpul, tradiția s-a estompat, dar părul a rămas un mod important de exprimare.

Părul a devenit un accesoriu la modă, prin care femeile își exprimă individualitatea, începând cu fire colorate (false) și terminând cu tatuaje temporare pe păr. Mai multe despre cum japonezele au grijă de părul lor am scris în acest articol. 

#7. Dieta

Japonezii au un regim alimentar echilibrat, bazat pe fructe de mare, leguminoase și produse vegetale. Pentru ei, dieta nu este o soluție temporară pentru a reduce din greutate sau a micșora sarcina pe pancreas, pentru ei dieta este un stil de viață. În special pentru femei.

Dieta lor se bazează pe orez combinat cu legume și fructe de mare proaspete. Ele beau mult lichid, în special ceai verde și apă îmbogățită cu hidrogen, care este cel mai eficient și mai sigur antioxidant pentru întinerirea celulelor. Din acest motiv, mulți japonezi trăiesc peste 100 de ani. Dar secretul constă nu numai în alimentație. Află mai jos de ce japonezii trăiesc atât de mult.

Citește și: Secretele longevității japoneze: 7 reguli simple care te vor ajuta să trăiești până la 100 de ani!