Obiceiurile ne influențează aspectul: 5 deprinderi mai puțin evidente, ce întineresc o femeie de 50 de ani!

Cu cât mai mult îmbătrânim, cu atât mai tare vrem să întoarcem timpul înapoi. Dar timpul este trecător, iar tinerețea efemeră. Și trebuie să acceptăm acest lucru cu demnitate. Mai ales că frumusețea vine din interior și nici cosmeticele, nici plasticienii, nici garderoba nu pot ascunde adevărata noastră stare.

O femeie e frumoasă mai întâi de toate prin firea și natura ei, iar ceea ce vedem în exterior este doar un mod de a sublinia această frumusețe. În timp ce adevărata frumusețe e dată de obiceiurile și comportamentul ei. Hai să vedem care sunt acele trăsături care fac o femeie să arate mai tânără decât este în realitate.

#1. Simplitatea

O femeie elegantă este simplă și sinceră în tot ceea ce face. Nu aleargă după trenduri, ci are propriul stil, bine gândit. Nu încearcă să-și mascheze vârsta sub tone de machiaj, ci o evidențiază inteligent. Nu se poartă copilărește ca să arate mai tânără, ci dă dovadă de empatie și înțelepciune.

Nu caută niciodată să-și sublinieze autoritatea, ci dimpotrivă, îi face pe cei din jur să se simtă mai bine. Nu dă sfaturi, nu privește cu superioritate, nu cere să fie tratată ca o regină. Iar prin verticalitatea, deschiderea și simplitatea sa, inevitabil câștigă simpatia tuturor.

Este ușor și simplu să comunici cu ea, se simte „în largul său” în orice companie, nu caută să fie în centrul atenției, dar nici nu rămâne în umbră. Iar această transparență și ușurință în comunicare, aceste emoții pozitive, vrei nu vrei – o întineresc.

#2. Nu se plânge pe sănătate

Dacă vrei să arăți mai tânără, trebuie să fii întotdeauna energică și plină de viață. Firește că acest lucru nu e posibil, fiindcă după o anumită vârstă, organismul îți dă tot mai des de știre că nu mai ești cea de altădată. Dar cel puțin nu te plânge. Văicăreala este un obicei bătrânesc.

La 80% la sută din oameni nu le pasă de problemele tale, iar ceilalți 20% sunt bucuroși că le ai. Exceptând persoanele foarte apropiate. Nimeni nu vrea să asculte despre genunchii care te supără, tensiunea arterială sau cozile la spital. Există atâtea subiecte care pot aprinde interesul în ochii interlocutorului tău. De ce să vorbești despre sănătate? Femeile tinere nu se plâng niciodată pe sănătate.

#3. Modul sănătos de viață

Femeile active din punct de vedere fizic și social arată mai tinere. Modul sedentar de viață e cea mai scurtă cale spre bătrânețe. Ai observat că femeile care plimbă câinele în parc dimineața devreme arată tinere și pline de viață? De parcă tinerețea debordează din sufletul lor.

Yoga, pilates, mersul la piscină, mersul cu bicicleta, drumețiile – toate acestea îți prelungesc tinerețea. Nu trebuie neapărat să faci fitness. Găsește o activitate care îți place și trăiește clipa cu voie bună. Cuvântul cheie este ACTIVitate – vizionarea televizorului o trecem la pasiv.

#4. Nu bârfește

Există atât de multe lucruri interesante în viață în afară de bârfe. Obișnuința de a discuta despre viața intimă a altor persoane este toxică și bătrânească. Iar absența completă a acestui obicei face o doamnă mai tânără și mai interesantă.

Adevărul e că bârfește aproape toată lumea și lipsa acestui viciu nu poate trece neobservată. Indiferent de orice, respectă granițele personale ale altor oameni și investește timpul în cultura și personalitatea ta.

#5. Are un hobby

Nimic nu întinerește o femeie mai bine decât pasiunea pentru ceva. Ochii plini de entuziasm, fața care debordează de satisfacție și sufletul împlinit sunt cele mai bune amprente ale tinereții. O femeie pasionată de ceea ce face nu va fi bătrână niciodată. Tinerețea este mai întâi de toate o stare de spirit. Zâmbetul sincer, râsul, scânteia din ochi, sinceritatea și bunătatea ne fac mai tinere și mai atrăgătoare.

Citește și: Femeia îngrijită arată mai tânără – 30 de trucuri sănătoase ca să arăți mai tânără după 45 de ani!