Ce trebuie și ce NU trebuie să faci: 15 sfaturi de îngrijire a pielii de la cosmeticianul lui Jennifer Lopez!

Harold Lancer este un medic dermatolog și cosmetician cu renume mondial, căruia i s-au încredințat asemenea vedete ca Jennifer Lopez, Halle Berry, Victoria Beckham, Beyonce, Scarlett Johansson, Reese Whiterspoon și Michelle Wiliams. Iată 15 sfaturi pe care Harold le dă tuturor clienților săi.

Sfaturi pentru îngrijirea corpului

#1. Ai 60 de secunde la dispoziție

Crema hidratantă trebuie aplicată imediat după spălare. Timp de 60 de secunde stratul subțire de apă, rămas pe suprafața pielii, se va evapora complet. Iar substanțele nutritive din compoziția cremei vor fi absorbite mai rău.

#2. Nu consuma alcool înainte de epilare

Alcoolul are efect inflamator și dacă bei un pahar cu vin sau un cocktail înainte de a pleca la salon, procesul va fi mult mai dureros și mai puțin eficient.

#3. Nu strânge din dinți

Strânsul din fălci deteriorează smalțul dinților, accentuează ridurile din colțurile gurii și denaturează ovalul feței.

#4. Umezește-ți părul înainte să sari în piscină

Înainte de a sări în piscină – clătește-ți părul cu apă potabilă. Apa va umple porii de pe pielea capului, astfel încât sarea și clorul, care sunt dăunătoare pentru păr, nu vor pătrunde acolo.

#5. Folosește smântână în locul produselor după bronzat

Smântâna are un efect de regenerare mai bun decât loțiunile de îngrijire a pielii după expunerea la soare. Compușii săi au proprietăți antiinflamatoare, calmante, regenerante, care refac bariera hidrolipidică a dermei, hidratează pielea și protejează membranele celulare de efectul reacțiilor oxidative.

#6. Nu aplica fondul de ten folosind dischete de vată

Dacă nu îți place să aplici fondul de ten cu degetele (în zadar, e cea mai bună metodă), folosește un burete sau o pensulă. Vata absoarbe mai mult decât oferă.

#7. Folosește un primer (bază pentru machiaj)

O bază pentru machiaj este începutul oricărui look reușit. Aceasta acoperă porii dilatați, hidratează pielea, o protejează de razele ultraviolete și reduce riscul de apariție a acneei.

#8. Spală-te pe față cu șampon anti-mătreață

Bineînțeles că nu în fiecare zi. Dar dacă te trezești cu o erupție cutanată pe față, șamponul anti-mătreață îți poate da o mână de ajutor, grație piritionului de zinc din componența sa, care are efect antiinflamator.

#9. De ce să te epilezi pe pielea uscată?

Contrar aparențelor, această tehnică este mult mai eficientă. După baie, pielea trebuie exfoliată. Apoi las-o să se usuce, întinde-o cu mâna și îndepărtează părul cu lama de ras. După care aplică cremă hidratantă pentru a evita iritarea pielii.

#10. Spală-ți părul cu bicarbonat de sodiu

După tratarea părului cu șampoane, uleiuri, balsamuri, măști, creme, seruri, spume și lac, chimicalele pot fi îndepărtate cu un amestec de apă și bicarbonat de sodiu.

#11. Spală-te pe dinți înainte de micul dejun

Sau vei consuma bacteriile care s-au acumulat pe dinți în timpul nopții. Apropo, acest lucru influențează direct starea tenului. Cercetările au demonstrat că persoanele care se spală pe dinți înainte de micul dejun, au un ten mai sănătos.

#12. Folosește apă numai la temperatura camerei

Indiferent dacă o bei, te speli pe față sau faci duș. Pentru un ten sănătos și strălucitor, apa trebuie să fie întotdeauna la temperatura camerei.

#13. Nu folosi fond de ten SPF

Dacă crema de zi conține factor de protecție solară, nu e deloc necesar să dublezi acest efect. Fondul de ten cu SPF va face textura cremei mai densă și va pune presiune suplimentară pe dermă.

#14. O zi pe săptămână fără machiaj

Tenul tău merită o detoxifiere săptămânală. Fără machiaj – numai hidratare, nutriție și protecție.

#15. Folosește ulei de cocos

Uleiul de cocos face adevărate minuni pentru piele, păr și ten.

Citește și: Uleiul de cocos pentru ten: Scapă de riduri în doar 30 de zile!