O să le arunci, te îmbătrânesc: 5 nuanțe de ruj, care adaugă ani buni pe chipul tău

Nuanța potrivită de ruj, nu doar că îți strică machiajul, dar și îți adaugă câțiva ani pe chip. Există câteva culori care aproape nimănui nu i se potrivesc, nu sunt actuale și încă îmbătrânesc vizual. Înlocuiește-le cu altele universale, care o să te întinerească și o să-ți adauge stil.

1. Rozul sidefat

Nuanța preferată a mamelor noastre, rozul sidefat aproape că nu avantajează pe nimeni. Un astfel de ruj nu se încadrează în niciun tip de machiaj, aprofundează adânciturile de pe buze și scoate în evidență dinții îngălbeniți. Înlocuiește-o mai bine cu o nuanță pastelată și mată de roz.

2. Portocaliul

Rujul de culoarea morcovului adaugă ani și face dinții încă mai galbeni. Pielea la fel pare mai bronzată. În rezultat, se creează o imagine nu foarte atractivă. Dacă îți plac rujurile cu tonuri portocalii, atunci alege mai bine o nuanță de piersică, care este universală și se potrivește tuturor femeilor. Pentru un machiaj mai colorat, poți alege și o nuanță intensă de coral.

3. Cafeniul întunecat

Deși, teoretic ar trebui să se potrivească multor femei, mai ales brunetelor, această culoare nu avantajează pe nimeni și a pierdut din actualitate. Este o culoare prea închisă, de aceea cu ea nicicum nu-ți poți permite să accentuezi ochii. Femeile cu chip gingaș și feminin devin brutale cu astfel de buze. Chiar și tinerele vor arăta mai în vârstă cu acest ruj. Alternativa ideală în acest caz este rujul bej. O să-ți ofere un aer proaspăt și feminin.

4. Movul

Violetul aprins pe buze poate fi potrivit doar în cazul ținutelor tematice, cum ar fi Halloween-ul, sau în cazul unei sesiuni foto. În cadrul unui machiaj bine asociat, poate arăta bine, în restul situațiilor și mai ales în viața de zi cu zi nuanțele de violet arată ridicol și îmbătrânesc. În plus, poți părea lipsită de gust. Dacă totuși, nu vrei să renunți la violet pe buze, alege o nuanță mată liliachie. Așa vei părea mai modernă și mai stilată, dar iarăși, în combinațiile potrivite.

5. Fucsia

Este nuanța populară acum câțiva ani pentru a crea stilul barbie. Tinerele, în special, optau pentru mult roz aprins în haine, accesorii și machiaj. Acum însă o să arăți caraghios cu o astfel de nuanță pe buze și o să-ți accentuezi ridurile de pe buze și din jurul lor. Mai mult, s-ar putea nici să nu mai găsești o astfel de nuanță în magazine.