O garderobă curată, o minte ordonată: 11 moduri de păstra ordinea în garderobă!

O garderobă ordonată ajută la găsirea echilibrului emoțional, îți structurează gândurile și îți potolește emoțiile. Pentru că ultimul lucru pe care și-l dorește o femeie dimineața este să nu găsească fusta de care are nevoie sau să se trezească cu bluza șifonată. Femeia după garderobă se cunoaște! Iar aceste 11 sfaturi te vor ajuta să pui lucrurile la punct atât în garderobă, cât și în viață!

#1. Huse pentru haine

Husele pentru haine sunt o modalitate excelentă de a organiza spațiul din garderobă, de a proteja hainele de praf, de molii și de cute inestetice. Ele sunt ieftine, practice, simple în utilizare și, cel mai important, durabile.

#2. Organizatoare pentru pantofi

Pentru a optimiza spațiul din dulap, păstrează pantofii pe verticală. Nu ai nevoie neapărat de un organizator special. La fel de bine poți folosi câteva cutii obișnuite de pantofi. Dar bineînțeles că o etajeră elegantă este mult mai practică și arată mult mai frumos.

#3. Grupează hainele pe categorii

Fiecare haină trebuie să aibă locul ei. Iar pentru un plus de confort, poți grupa piesele vestimentare pe categorii, la fel cum sunt organizate în magazine. Vei avea nevoie de tije și de câteva cuiere echipate cu clipsuri.

#4. Hainele de sezon

Mă îndoiesc că ai nevoie de un pulover gros din tricot în luna iulie, nu-i așa? La fel cum nu ai nevoie de pantaloni scurți iarna. Prin urmare, ele nu au ce căuta în dulapul de bază până nu le vine timpul. Hainele în afara sezonului ocupă spațiul și la nivel de subconștient îți complică alegerea. Pune-le în pungi și ascunde-le pe raftul superior.

#5. Tije și rafturi suspendate

Buzunărașele și organizatoarele suspendate sunt o alternativă excelentă pentru huse și clipsuri. Acestea folosesc spațiul și mai eficient, sunt ușor de curățat și spre deosebire de rafturile de lemn, sunt mobile.

#6. Coșulețe împletite

Coșulețele sunt bune pentru a păstra hainele murdare, pe care urmează să le speli și cele șifonate, pe care urmează să le calci. Ele pot fi așezate pe un raft separat sau agățate de un cuier.

#7. Organizatoare pentru haine

Oricât de meticulos ai aranja hainele în dulap, e greu să păstrezi ordinea acolo. Fiindcă azi ai nevoie de puloverul de dedesubt, mâine ai nevoie de altceva. Poimâine întârzii la muncă și nu ai timp să le rearanjezi, iar seara vii obosită și pur și simplu arunci haina în dulap, sleită de puteri.

Ca să pui capăt odată pentru totdeauna acestui cerc vicios, îți sugerăm să folosești organizatoare pentru sertare și dulapuri sau să-ți asamblezi un dulap asemănător.

#8. Umerașe multifuncționale

Aceste umerașe sunt mai eficiente decât umerașele obișnuite, deoarece țin mai bine forma și îți permit să păstrezi mai multe lucruri concomitent. O adevărată comoară pentru orice gospodină.

#9. Rafturi retractabile

Rafturile retractabile îți vor permite să păstrezi în garderobă bijuterii, accesorii, eșarfe, prosoape și tot felul de lucruri mărunte. Nu uita. Fiecare centimetru contează.

#10. Inele de duș

Ce părere ai despre această modalitate neobișnuită, dar eficientă de a stoca maiourile?

#11. Rafturi pentru poșete

Geanta reflectă stilul de viață, personalitatea și statutul unei femei. Și merită un raft aparte, care îți va permite să găsești modelul de care ai nevoie cât ai zice pește. Iar despre cum se poartă gențile, am scris în articolul de mai jos!

Citește și: Bunele maniere se cunosc după geantă: 7 reguli pe care femeile elegante nu le încalcă niciodată!