O femeie îngrijită înseamnă o femeie frumoasă: 5 reguli de bază ale femeii îngrijite!

Unele femei trecute de 40 de ani arată impecabil fără haine scumpe, coafuri sofisticate, machiaj expresiv, parfum și bijuterii. Nu au nimic ieșit din comun, dar în pofida la toate – emană prospețime și pășesc mai sigur decât orice model. De parcă sunt înconjurate de o aureolă enigmatică, castă și ademenitoare.

Și nici măcar nu au 20, ca să dea vina pe tinerețe. Care este secretul acestora? Secretul se ascunde în atitudinea lor față de propriul corp. Respectând câteva reguli esențiale poți să-ți menții tinerețea chipului și sufletului până la adânci bătrâneți.

#1. Îngrijirea corectă a părului

Părul dă tonul întregii imagini. Dacă părul tău nu este îngrijit, nu te vor salva nici hainele scumpe, nici accesoriile și nici măcar zâmbetul grațios. Deși unii specialiști sunt de părerea că părul trebuie spălat doar o dată pe săptămână, iar alții că trebuie să-l speli în fiecare zi, credem că cel mai bine e să-l speli atunci când este murdar.

Nu este sănătos, igienic și plăcut din punct de vedere estetic să stai cu părul murdar și nici nu e sănătos să-l speli ori de câte ori ai ocazia. În acest sens, ne place mult atitudinea franțuzoaicelor față de părul lor:

Ce fac franțuzoaicele ca să-și spele părul mai rar? 4 remedii pentru păr gras de la redactorii revistei Elle (Paris)

#2. Îngrijirea mâinilor și a unghiilor

Dacă părul dă tonul, unghiile pot să-l strice. Dacă nu sunt îngrijite corect. Unghiile neîngrijite sunt un mauvais ton în rândul tuturor femeilor. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să mergi la salon în fiecare săptămână.

Te poți descurca la fel de bine și acasă, pentru că o manichiură îngrijită înseamnă unghii tăiate, rotunjite, cuticule impecabile, fără răni și resturi de piele uscată și o piele bine hidratată. După ce ți-ai scurtat și pilit unghiile, se recomandă să le înmoi în apă caldă cu ulei de măsline.

#3. Îngrijirea hainelor

O femeie îngrijită nu neapărat se îmbracă scump, dar hainele ei sunt întotdeauna curate, călcate și din țesături de calitate. Această trăsătură este definitorie. Dacă nu o ai, nu te poți numi femeie îngrijită.

Ținuta în stare impecabilă este unul din factorii care creează acea aureolă magică despre care am vorbit mai devreme. O ținută îngrijită e asociată instantaneu cu eleganța, feminitatea și sănătatea emoțională.

#4. Îngrijirea încălțămintei

Dă-i unei fete pantofii potriviţi şi va putea cuceri lumea”, spunea Marilyn Monroe. Dar cum să o cucerești cu pantofii murdari? Din păcate nu trăim într-o lume ideală unde asfaltul este întotdeauna curat, nu te calcă nimeni pe picioare și pantofii nu se uzează în timp. Și nici n-am vrea să trăim. Pentru că ar fi foarte plictisitor.

Și cum vor distinge bărbații o femeie elegantă din mulțime? Din fericire, azi o pot distinge ușor, pentru că o doamnă elegantă își păstrează pantofii într-o stare impecabilă.

#5. Postura dreaptă

Spuneam la început de articol că femeile îngrijite pășesc mai sigur decât orice model. Și nu doar datorită încrederii în sine, ci și datorită posturii. Postura schimbă totul.

Capul sus, spatele drept, bărbia ridicată, umerii desfăcuți – așa arată o femeie elegantă, ademenitoare și sigură pe sine. Oamenii de știință au demonstrat că starea de spirit ne influențează postura, dar și postura ne influențează starea de spirit. Prin urmare, stai dreaptă!

Citește și: Femeia îngrijită arată mai tânără – 30 de trucuri sănătoase ca să arăți mai tânără după 45 de ani!