O femeie în vârstă de 101 de ani crede că tequila este secretul vieții ei lungi și fericite !

Ți-ar plăcea să trăiești veșnic? Răspunsurile la această întrebare pot fi obținute în mai multe moduri.

Am mai vorbit despre centenari, dintre care mulți sunt o sursă de inspirație pentru fiecare dintre noi. În timp ce mulți își atribuie viața lungă obiceiurilor super sănătoase, cum ar fi exercițiile regulate, o dietă echilibrată și evitarea alcoolului și a tutunului, această doamnă care a sărbătorit anul acesta 101 ani a mulțumit nimic altceva decât tequila. Hm…

Mary Flip și-a sărbătorit a 101-a aniversare dezvăluind secretul vieții ei fericite și lungi. Acest secret s-a dovedit a fi – tequila!

Mary Flip, în vârstă de 101 de ani, din Chandler, Arizona, a ales lichiorul mexican preferat al tuturor, cunoscut și sub numele de tequila.

Ingredientul principal al oricărei „Margarita” bună a fost recunoscut ca ingredientul secret al vieții lungi și fericite a Mariei. După ce și-a pierdut mama și sora la 15 ani, s-a mutat din Chicago, Illinois, în Mexic, când avea doar 18 ani. Acolo a căpătat dragoste pentru tequila, potrivit NBC 15

Mary s-a născut în 1921 și a supraviețuit principalelor evenimente din secolul trecut. În același timp, nu și-a pierdut minunatul simț al umorului sau dragostea pentru băutura preferată.

Mary a fost martoră la Marea Depresiune și la numeroase războaie. Ea a asistat la aterizarea primului om pe Lună și la revoluția tehnologică în timp ce creștea 6 copii împreună cu soțul ei, pe care l-a cunoscut la scurt timp după ce s-a mutat în Mexic.

Au dus o viață liniștită la fermă pentru o perioadă, dar când Mary a rămas însărcinată cu primul lor copil, au decis să se mute înapoi în Chicago. Ea și-a schimbat cariera și a devenit o artistă respectată, recunoscută de Chicago School of Art.

După ce și-a pierdut întreaga familie la 15 ani, Mary s-a mutat în Mexic la 18 ani și s-a îndrăgostit atât de tequila, cât și de soțul ei, pe care l-a cunoscut la scurt timp după ce s-a mutat.

În timp ce vorbea cu reporterii, Mary și-a sărbătorit 101 ani de naștere înconjurată de prieteni și familie și s-a răsfățat cu o halbă de Guinness. În timp ce cei dragi dansau în jurul bucuroși, ea a glumit: „Oh, mă voi urca pe masă!”

Mary nu este singura care își atribuie viața lungă unei băuturi alcoolice. Cea mai în vârstă femeie din lume, Lucille Randon, cunoscută sub numele de sora André, care a împlinit 118 ani în aprilie, a declarat pentru presa că un pahar pe zi este secretul ei pentru longevitate.

Un angajat de la azilul de bătrâni al surorii André a spus: „Un pahar de vin o menține și poate fi secretul longevității ei. Nu știu – nu încurajez oamenii să bea un pahar de vin în fiecare zi!”

Au dus o viață liniștită la fermă până când Mary a rămas însărcinată cu primul lor copil. Cuplul s-a întors la Chicago, unde Mary și-a început cariera de artistă.

Cercetătorii și oamenii de știință sunt, de asemenea, împărțiți în două tabere cu privire la această problemă.

Unii susțin că consumul regulat și moderat de alcool crește de fapt speranța de viață, în timp ce alții susțin exact contrariul.

Un studiu olandez realizat în 2020 de Piet van den Brandt și Lloyd Brandts a găsit o asociere pozitivă  între consumul moderat de alcool și probabilitatea de a împlini vârsta de 90 de ani. În general, cei care au consumat între 5 și 15 grame de alcool pe zi s-au dovedit a avea cea mai mare probabilitate de a împlini vârsta de 90 de ani, comparativ cu cei care s-au abținut.

Ei au remarcat, de asemenea, că vinul a fost asociat mai pozitiv cu longevitatea la femei. În  timp ce băuturile alcoolice au fost asociată mai pozitiv cu longevitatea la bărbați. Consumul excesiv de alcool indică însă o reducere a speranței de viață, ceea ce înseamnă că moderarea este esențială.

Există studii care au arătat că, indiferent de moderație, consumul regulat de alcool duce la scăderea speranței de viață.

Yen-Tse Liu și echipa sa au descoperit că o potențială creștere a speranței de viață de un an la cei care beau moderat a fost compensată de o creștere de două până la patru ori a cancerelor bucale și esofagiene. Consumul în exces de cantități moderate a dus la o pierdere semnificativă a speranței de viață.

NIAAA raportează că aproximativ 95.000 de oameni din SUA mor în fiecare an din cauze legate de alcool. Prin urmare, alcoolul este a treia cea mai mare cauză de deces din țară. CDC observă că consumul de alcool pe termen lung poate duce la un risc mai mare de boli cronice și leziuni hepatice. Pe lângă acestea apar și probleme de învățare, memorie și sănătate mintală.

Totul în viață pare să se învârte în jurul găsirii echilibrului potrivit. Thunder Bay County Health Department (TBDHU) subliniază trei aspecte ale unei vieți echilibrate: Fii activ, mănâncă bine, fii tu însuți. “Păi bine!” – ați putea crede, dar au o abordare complet diferită a acestui lucru.

Atâta timp cât trăiești cu dragoste pentru tine și pentru ceilalți, bucură-te din plin de viața ta! Bea acel pahar de vin sau un shot de tequila! Sunt micile momente ale magiei de zi cu zi care fac ca viața să merite trăită până la 100.

Îi dorim Mariei încă mulți ani de fericire și umor!

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să-l distribui și prietenilor !