O femeie elegantă este o femeie frumoasă: 8 reguli de bază ale femeii elegante!

Fiecare femeie își dorește să fie stilată în orice circumstanțe. Iar un look stilat are două componente de bază: un aspect îngrijit și o ținută bine gândită. Să alegi o ținută care să-ți etaleze rafinamentul nu-i deloc ușor. Dar ca să nu dai greș, iată câteva reguli de bază, pe care femeile elegante nu le încalcă niciodată.

Sfaturi vestimentare pentru femei

#1. Reticența

Reticența față de ce? Față de fast, pompă și ținute extravagante! Femeile elegante nu aleargă după branduri scumpe, nu încearcă să iasă în evidență prin ținute provocatoare și nu cumpără toate prostiile dictate de modă, ba mai mult, nu o urmăresc. Ele au încredere în propriul simț estetic și evită ținutele extravagante în favoarea unor ținute nobile și minimaliste.

#2. Postura

Postura corectă este aproape sinonim cu eleganța. Toate femeile elegante stau drept, asemenea unor lebede. Capul sus, spatele drept, bărbia ridicată, umerii desfăcuți – așa arată o femeie elegantă, ademenitoare și sigură pe sine. Oamenii de știință au demonstrat că starea de spirit ne influențează postura, dar în aceeași măsură, și postura ne influențează starea de spirit. Prin urmare, stai dreaptă și te vei simți frumoasă și sigură pe sine.

#3. Aspectul îngrijit

O femeie îngrijită este o femeie frumoasă. De aia, trebuie să ai grijă de corpul tău ca de ochii din cap. Nu spun să mergi la salon în fiecare zi. Mă refer la o îngrijire elementară a tenului, a părului și a unghiilor, pe care fiecare femeie care se respectă o face.

De altfel, și imaginea în ansamblu trebuie să fie una îngrijită. Nu e neapărat să te îmbraci scump și la modă. Dar hainele trebuie să fie curate, călcate și de bun gust, deoarece chiar și un detaliu mărunt precum un pantof zgâriat îți poate compromite întreaga ținută.

#4. Mărimea

Orice haină, indiferent că e vorba de o rochie, o jachetă sau un tricou – trebuie să stea bine pe corp. Altfel, degeaba stai dreaptă, că oricum arăți caraghios. Nu poți să-ți etalezi rafinamentul dacă porți haine supradimensionate sau, din contra, mult prea strânse pe corp.

#5. Eticheta

Ținuta întotdeauna trebuie să fie potrivită contextului. Aceasta e una din regulile elementare, care fac diferența dintre o ținută elegantă și una ridicolă, demodată și deplasată. Dress cod-ul e la putere, indiferent de context! Nu poți să vii la birou în fustă mini, iar la un eveniment de seară în hanorac. Mai multe despre eticheta vestimentară am scris în articolul de mai jos.

Citește și: Ce ai voie și NU ai voie să faci: 14 reguli de etichetă pentru femei și bărbați!

#6. Garderoba de bază

Femeile elegante nu simt nevoia să-și demonstreze statutul prin haine scumpe sau accesorii de lux. Aspectul lor se remarcă prin reținere nobilă, detalii laconice și minimalism. Ca să nu dea greș, ele aleg haine clasice, din țesături de calitate și își dezvoltă propriul stil, potrivit vârstei.

Elementele de bază ale garderobei (pantalonii cu tăietură clasică, rochia neagră, sacoul, fusta creion, cămașa albă, pantofii bej, blugii drepți, trench-ul etc) sunt mereu actuale, se asociază cu orice, pot fi combinate ușor între ele și sunt binevenite în garderoba fiecărei femei.

#7. Lenjeria de corp

Nu te vei simți niciodată elegantă, chiar și în cea mai frumoasă rochie, dacă lenjeria pe care o porți este inconfortabilă, urâtă, veche sau de calitate proastă. Pe lângă faptul că lenjeria corectează atent silueta, maschează imperfecțiunile, îndreaptă postura și te ajută să-ți etalezi rafinamentul, ea schimbă starea de spirit a unei femei. Iar eleganța, la fel ca frumusețea, vine întotdeauna din interior.

#8. Șosetele

Un detaliu mărunt pe care multe femei îl trec cu vederea. Șosetele trebuie să fie de aceeași culoare cu pantalonii, fusta sau rochia etc. Astăzi e la modă să porți șosete colorate, care intră în contrast cu restul ținutei, dar femeile elegante nu își fac de cap în acest fel.

Citește și: Nu-ți irosi viața încercând să schimbi ceea ce nu poate fi schimbat! 15 învățături de la legendarul Giorgio Armani