Nutriționiștii recomandă! 3 semne ale unei cafele benefice pentru sănătate

Medicii încă nu pot decide cât de des putem să bem cafea. Unii susțin că această băutură poate fi consumată doar o dată pe săptămână, în timp ce alții susțin că putem consuma 3-4 căni pe zi, fără careva daune.

Nutriționiștii și-au exprimat opinia. Potrivit experților, dacă sunt respectate anumite criterii, atunci cafeaua poate fi foarte utilă.

În primul rând, trebuie să decidem cantitatea de cafea pe care o consumăm. Doza recomandată de cofeină pe zi nu trebuie să depășească 300 de mililitri. Trebuie avut în vedere faptul că există mai puțină cofeină într-un latte sau cappuccino decât în ​​espresso.

În al doilea rând, pentru sănătate, este preferabil să folosim cafea naturală, mai degrabă decât cafea solubilă. Cafeaua solubilă conține aditivi care pot afecta negativ sănătatea.

A treia regulă este să adăugăm lapte în cafea. De asemenea, momentul în care o persoană preferă să bea cafea este important. Medicii nu recomandă să începem dimineața cu această băutură.

Consumul unei cești de cafea pe stomacul gol crește riscul de diabet zaharat și agravează bolile cronice ale sistemului digestiv. Astfel, nutriționiștii consideră că cafeaua naturală preparată cu adaos de lapte este o băutură sănătoasă care nu face niciun rău.

Nutriționiștii ne îndeamnă să nu uităm că cofeină se găsește nu numai în cafea, ci și în ceai.