Culorile deschise întineresc: 10 ținute în tonuri deschise pentru femei 50+

Odată cu înaintarea în vârstă corpul nostru suferă modificări. Se schimbă tonalitatea pielii, culoarea părului, silueta, figura, iar hainele care mai ieri arătau impecabil, astăzi nu te mai ajută cu nimic. Deseori garderoba femeilor 50+ e invadată de articole negre și gri, pentru că îmbrăcând tonuri neutre nu ai cum să dai greș.

Dar căile ușoare au prețul lor, iar prețul hainelor gri este aspectul plictisitor. Noi îți propunem să te îmbraci altfel. Ba mai mult, îți arătăm cum. Iată 10 ținute care vor împrospăta imaginea unei femei de 50 de ani!

Culori care întineresc

Zică lumea ce n-ar zice, un lucru este cât se poate de cert: culoarea albă întinerește, iar culoarea neagră îmbătrânește. Negrul evidențiază ridurile, iar albul le diluează.

De altfel, toate nuanțele deschise întineresc și împrospătează chipul unei femei și o fac vizual mai ușoară. Așa că nu te sfia să creezi o ținută doar din tonuri albe. Pentru un plus de expresivitate, poți experimenta cu contrastele (tricou alb, poșetă neagră) sau poți dilua albul folosind accesorii și bijuterii (eșarfa roz, ochelarii de soare). Indiferent de strategia aleasă, efectul va fi întotdeauna peste așteptări.

Albul arată feminin, grațios și subliniază delicatețea unei femei. Trebuie doar să găsești nuanța potrivită. De exemplu, albul ca zăpada arată superb pe femeile cu tonalitate caldă a pielii, pentru că nuanțele albe se află în contrast cu tenul întunecat.

Iar dacă ai pielea gălbuie, poți încerca un amestec fin dintre alb și roz. Apropo, la soare, țesătura albă reflectă o parte din lumină spre față, mascând pungile de sub ochi și ridurile de expresie.

Albastrul deschis este la fel de universal, laconic și elegant ca albul, dar mult mai expresiv. Culoarea albastră e bună atât pentru femeile cu tonalitate caldă a pielii, cât și pentru cele cu ten rece. Ea dă senzația de prospețime și completează excelent celelalte culori. De altfel, o cămașă în tonuri azurii se asociază superb cu pantaloni albaștri din denim (de un ton un pic mai închis).

Tonurile azurii sunt delicate, ne agasante și de-a dreptul fermecătoare. Ele îți vor da un aer visător, nobil și elegant. De altfel, culoarea albastră este asociată cu pacea, deschiderea, seninătatea și calmul, iar hainele, după cum bine câte știi, reflectă starea de spirit a unei femei. Dar cât de bine întineresc!

De la valențele culorii albastre ne îndreptăm încet, dar sigur spre nuanțe de verde, și anume spre culoarea mentei. Tonalitatea moale a ei îți permite să combini haine de aceeași culoare, haine în tonuri diferite, dar și să te joci cu contrastele, îmbinând nuanțe principial diferite. Găsește tonurile care se potrivesc tenului tău și uită odată pentru totdeauna de culorile plictisitoare.

De altfel, tonalitatea tenului se schimbă odată cu vârsta: culoarea ochilor își pierde din vigoare și intensitate, pielea devine subțire și palidă, iar capilarele încep să iasă în evidență. Albastrul și verdele neutralizează excelent aceste efecte. Prin urmare, dacă nu știi ce să îmbraci, încearcă un pulover de culoarea mentei, îmbinat cu pantaloni la fel de expresivi.

Câteva accente strălucitoare nu vor face rău nimănui. Dimpotrivă, îți vor evidenția frumusețea, pentru că nuanțele vibrante întineresc. De regulă, 1-2 accente colorate sunt suficiente, dar ele trebuie diluate cu nuanțe clasice. Astfel, o cămașă translucidă, cu imprimeu floral arată superb în combinație cu pantaloni albi, croiți lejer.

Și să nu uităm de culoarea roz! Culoarea roz-deschis și nuanța piersicii arată delicat, grațios și feminin. Aceste tonuri adaugă look-ului prospețime și întineresc imaginea unei femei. Dar dacă vrei să te îmbraci în totalitate în roz, nu uita să alegi nuanțe și texturi diferite. Altfel, vei arăta deplasat și plictisitor.

Iată o ținută în tonuri roz pentru femei cu adevărat curajoase. Experiența demonstrează că un look proaspăt și expresiv de primăvară poate fi alcătuit folosind o singură culoare, dar în tonuri diferite.

Galbenul (bluza) face un tandem minunat cu albastrul deschis (ochelarii). Iar ca ținuta să nu fie prea vibrantă, efectul poate fi diluat cu pantaloni gri. Dar e important ca țesătura să fie diferită. Dacă nu știi cum să potrivești culorile, folosește cercul de culori a lui Itten.

Citește și: Nuanțe de păr care întineresc: 40 de modele de coafură pentru femei de toate vârstele!