Nuanța corectă te poate întineri: 19 idei de vopsire a părului pentru femei 50+

Anul 2020 a fost un an complicat din toate punctele de vedere și în încercarea de începe anul nou cu mai multă energie, multe femei s-au apucat să-și schimbe culoarea parului. Totuși, stiliștii spun că în 2021 nu trebuie sa începi cu schimbări radicale, principala tendință a acestui sezon fiind nuanțele cât mai apropiate de culoarea naturală a părului.

Deși, tehnicile de vopsire pot fi destul de complicate, rezultatele justifică efortul depus. Hai să vedem împreună care sunt cele mai populare nuanțe de păr ale acestui sezon și cele care au devenit un mauvais ton, de care trebuie să te ții mai departe, dacă ai peste 50 de ani.

Culori de păr pentru femei de peste 50 ani

Nuanțe de blond 2021

Popularitatea nuanțelor pentru blonde cunoaște o nouă amploare. Blondul îți pune la dispoziție cea mai bogată și delicată paletă de nuanțe, cu tonuri complexe, expresive, dar neagasante, în prim-plan. Totuși, evită nuanțele galbene, deoarece acestea adaugă ani și te fac să arăți ieftin și dezordonat.

Platina sau blondul scandinav reprezintă o nuanță super modernă și sofisticată, care se particularizează prin fire imaculate, vii și strălucitoare, ce adaugă eleganță, jovialitate și profunzime chipului tău.

Spre deosebire de blondul scandinav, nuanța cenușie, mată, contribuie la crearea unui look mult mai sever, dar care arată la fel de stilat și conferă un plus de dârzenie deținătoarei sale.

Blondul cu nuanțe de căpșună este una din cele mai populare și la modă vopsele ale acestui sezon, mai ales atunci când culoarea are o saturație diferită, care evoluează cursiv de la abia sesizabil la foarte intens.

Citește și: Cum îți alegi culoarea părului ca să nu regreți după: 20 de exemple pentru fiecare tip de înfățișare

Blonde cream reprezintă o nuanță naturală, revigorantă și întineritoare, potrivită pentru orice vârstă, formă a feței sau tonalitate a pielii.

Nuanță de blond perlat este o combinație uimitoare și foarte strălucitoare dintre alb, albastru, roz, argintiu și sidefiu, care este culoarea de bază în acest amalgam.

Ce zici de blorange, o nuanță ușoară, portocalie, care la sigur te va evidenția din mulțime?

Citește și: Culori care te îmbătrânesc: 5 nuanțe de ruj pe care să nu le mai cumperi!

Nuanțe de păr pentru brunete și femei cu păr șaten

Pentru brunete și femei cu păr brun deschis, sunt actuale tonurile calde de scorțișoară și ciocolată, cu un subton de cupru. În special, vrem să evidențiem următoarea nuanță, cu efect perlat, care este foarte populară și întinerește datorită luciului său.

Culoarea vișinie a părului se potrivește femeilor puternice, hotărâte și elegante.

Părul de culoarea scorțișoarei întunecate, cu nuanțe de miere, arată armonios indiferent de tonul pielii și e absolut impecabil pe femeile cu păr ondulat, de lungime medie și scurtă.

Iar dacă vrei un chip mai luminos, poți opta pentru o combinație dintre scorțișoară și miere, care pare să fie creată pentru doamnele trecute de 50 de ani.

Citește și: O să le arunci, te îmbătrânesc: 5 nuanțe de ruj, care adaugă ani buni pe chipul tău

Nuanța castanie, strictă și nobilă, se potrivește femeilor cu tonalitate deschisă a pielii și mai puțin celor cu pielea întunecată și ochi căprui, deoarece adaugă vârstă și semne de oboseală.

O altă combinație ultra modernă și stilată are la bază nuanța liliachie și de ciocolată. Ești gata să-ți vopsești părul într-un asemenea mod?

“Laleaua neagră” – o culoare scumpă și expresivă, este un adevărat cadou pentru amatoarele de nuanțe negre, deoarece negrul este diluat cu tonuri de cupru, vânătă și albastru.

Citește și: Renunță la ele: 7 obiceiuri de îngrijire a părului, care te fac să arăți mai bătrână!

Nuanțe de roșcat 2021

Cu toate că tehnicile de vopsire pentru roșcate sunt cele mai complicate – și rezultatul este cel mai surprinzător. De exemplu, cuprul închis este o nuanță absolut fermecătoare, cu stropi de rubin și efect de volum suplimentar.

Deși ghimbirul reprezintă o nuanță naturală, acesta este dificil de obținut. Sugestia noastră este să fii atentă ca părul tău să nu capete o nuanță gălbuie sau galbenă-verzuie când îl vopsești.

Bronzul este rezultatul îmbinării inspirate a tonurilor cupru și maro, care arată mult mai spectaculos împreună, decât luate separat.

Culoarea mierii este întotdeauna în vogă datorită aspectului său natural, viu și însorit.

Tehnici de vopsire a părului 2021

Ombre, shatush, balayage sunt cele mai populare tehnici de colorare a părului în 2021, iar păstrarea culorii naturale a rădăcinilor – cea mai populară tendință. În același timp, nuanțe precum: rubinul, movul, mahonul sunt considerate depășite. Indiferent de culoarea pe care urmează să o alegi, nu uita că părul îngrijit și frumos este întotdeauna la modă.

Citește și: Cald, rece sau neutru? 8 sfaturi cum să alegi nuanța părului în funcție de ten!