Nu trece nici o zi fără ca omul sănătos să consume aceste 5 fructe!

Pentru o viață sănătoasă specialiștii recomandă să consumi 5 porții de fructe și legume pe zi. Dar cum să faci acest lucru? Și mai important  – ce fructe să alegi pentru o alimentație corectă și echilibrată? Care sunt fructele cu cel mai mare aport de vitamine și minerale? Și care este impactul lor asupra organismului uman? La toate aceste întrebări vom răspunde în articolul de astăzi!

Ce înseamnă o porție de fructe?

O porție de fructe este atât cât poți cuprinde într-o mână. Prin urmare, aceasta este echivalentă cu dimensiunea unui măr, o banană, jumătate de avocado, 7-8 căpșuni, câteva linguri de zmeură etc. Aproape fiecare om este în stare să consume 5 porții de fructe și legume pe zi, rămâne de văzut ce fructe să alegem.

Citește și: 7 cele mai neobișnuite fructe, pe care trebuie să le încercați

Papaya – beneficii pentru sănătate

Dacă ești îngrijorat de sănătate ochilor și vrei să-ți menții vederea bună până la adânci bătrâneți, pe lângă morcovi, care au devenit un deliciu tradițional pentru îmbunătățirea vederii, încearcă ceva mai exotic, și anume papaya – un fruct tropical bogat în vitamina A.

Kiwi – beneficii pentru sănătate

Dacă vrei să-ți întărești sistemul imunitar și să previi îmbătrânirea prematură – kiwi este o opțiune excelentă datorită conținutului sporit de vitamina C. Un singur fruct de dimensiune medie asigură 120% din necesarul zilnic de acid ascorbic.

Citește și: Nu arunca niciodată cojile de lămâie: 2 întrebuințări ale lămâii despre care nu ai știut!

Grapefruit – beneficii pentru sănătate

Pentru a îmbunătăți activitatea sistemului cardio-vascular, a curăța ficatul, a reduce colesterolul și a preveni apariția pietrelor la rinichi îți recomandăm să introduci în rația ta zilnică câte o felie de grapefruit.

Strugurii – beneficii pentru sănătate

Știai că strugurii au proprietatea de a curăța, detoxifica și tonifica plămânii? Prin urmare, dacă ești fumător, fructul viței de vie nu trebuie să lipsească niciodată din frigiderul tău. De asemenea, strugurii sunt buni pentru ficat și inimă, combat îmbătrânirea pielii și întăresc sistemul imunitar.

Citește și: Nutriționiștii recomandă! 3 semne ale unei cafele benefice pentru sănătate

Ananasul – beneficii pentru sănătate

Pentru prevenirea dereglărilor tractului gastrointestinal, combaterea grețurilor de dimineață și o digestie sănătoasă, specialiștii recomandă să te delectezi zilnic cu felii de ananas.

Somnul liniștit și odihnitor, sportul și alimentația echilibrată – e tot de ce ai nevoie pentru un corp și o minte sănătoasă.