Nu trebuie să fii model ca să ai picioare perfecte – 10 exerciții statice pentru picioare de invidiat!

În ciuda aparențelor, exercițiile fizice statice nu sunt pentru leneși. Acestea sunt efectuate prin contracții izometrice, fără implicarea segmentelor circulare, iar puterea dezvoltată în mușchi este mult mai mare în comparație cu exercițiile obișnuite. Încearcă să stai nemișcată în poziție dreaptă timp de o oră și o să-ți dai seama că este de zeci de ori mai greu decât să faci alte exerciții în acest răstimp.

Exercițiile statice nu forțează articulațiile, solicită puțin timp, contribuie la creșterea puterii musculare într-un ritm mai rapid și mai intens decât exercițiile obișnuite și sunt garantul unor picioare subțiri, zvelte, bine “croite” și a unor fese de invidiat.

Exerciții picioare și fese acasă

Poziția scăunelului

Stai dreaptă, cu călcâiele lipite unul de altul. Pe măsură ce inspiri, ridică mâinile în sus. Pe măsură ce expiri, așează-te lin până când picioarele se vor îndoi formând un unghi drept, care imită statul pe scăunel. Stai în această poziție timp de 30 – 60 de secunde, după care revino la poziția inițială.

Poziția eliberării

Întinde-te pe spate, picioarele trebuie să fie lipite unul de altul, iar mâinile lipite de corp, de-a lungul acestuia. În timp ce inspiri, ridică un picior în sus până când talpa va lua o poziție perpendiculară față de podea. Atunci când expiri, îndoaie genunchiul, contractând mușchii abdomenului și încearcă să te atingi cu genunchiul de nas. Inspiră adânc și lasă capul să coboare lin pe podea, iar în timp ce expiri, dezdoaie piciorul. Repetă procedura cu celălalt picior.

Citește și: Exercițiul care îți va transforma corpul complet: 10 variante de planșă pentru toate grupele de mușchi!

Exerciții pentru picioare drepte

Genuflexiuni adânci

Călcâiele trebuie să fie la 30 de centimetri unul de altul, tălpile sub unghi de 45 de grade, iar antebrațele îndoite în paralel cu podeaua. Inspiră adânc și efectuează o genuflexiune până la nivelul scaunului. Stai în această poziție timp de 30 de secunde, după care expiră și revino la poziția inițială.

Poziția bebelușului

Întinde-te pe spate pe un covor cât mai moale. Pe măsură ce expiri, trage genunchii la piept, palpând cu degetele talpa piciorului. Inspiră adânc și în timp ce expiri, lipește umerii de podea și trage tălpile spre tine în direcția umerilor. Stai așa timp de 30 de secunde, după care revino la poziția inițială.

Citește și: Cum execuți Surya Namaskar- cel mai popular set de exerciții yoga din lume

Exerciții pentru picioare subțiri

Poziția luptătorului

Fă un pas larg, astfel încât tălpile să fie la aproximativ un metru una de alta. În timp ce expiri, întoarce piciorul stâng la 90 de grade, iar piciorul drept la 45 de grade în partea stângă. Ridică mâinile în sus, lipind palmele una de alta și întoarce corpul spre stânga, îndoind piciorul stâng. În această poziție, respiră adânc de trei ori și revino la poziția inițială.

Poziția câinelui

În poziția inițială, palmele și tălpile trebuie să fie lipite de podea. Ridică piciorul drept cât mai sus posibil și stai așa timp de 1-2 minute. După care repetă procedura cu piciorul stâng.

Citește și: Femeia îngrijită arată mai tânără: 8 reguli de bază ale unei femei îngrijite!

Exerciții pentru picioare groase

Poziția fluturelui

Așează-te pe podea. Îndoaie genunchii și lipește tălpile una de alta. Stai așa timp de 2 minute, după care scutură un pic din picioare și repetă procedura din nou.

Poziția lăcustei

Întinde-te pe burtă. Ridică brațele, picioarele și pieptul cât mai sus posibil. Stai în poziția culminantă timp de 5 secunde și revino lin la poziția inițială. Repetă exercițiul de 10 ori. În afară de abdomen și picioare, acest exercițiu este foarte benefic pentru spate și postură.

Citește și: De ce femeile devin mai frumoase odată cu vârsta? 5 motive despre nu ți-a spus nimeni până acum!

Exerciții pentru picioare sănătoase

Podul

Întinde-te pe spate și ridică șoldurile în sus până obții un unghi drept. Stai în această poziție timp de 1-3 minute și revino la poziția inițială.

Triunghi lateral

Ridică piciorul drept ca să ajungi cu degetele de la mâini la degetele de la picioare. Întoarce piciorul în partea dreaptă. Stai în această poziție timp de 3-5 secunde și repetă exercițiul cu piciorul stâng.

Citește și: Nu trece nici o zi fără ca omul sănătos să consume aceste 5 fructe!