Nu-ți sabota ținuta: 12 greșeli vestimentare din cauza cărora arăți mai bătrână!

În goana după frumusețe facem multe greșeli. Și în loc să arătăm mai tinere, ne trezim mai bătrâne decât ne-am fi dorit. Hai să vedem care sunt cele mai comune greșeli vestimentare, care adaugă ani, dar și cum le putem remedia!

Greșeli vestimentare femei

#1. Îmbraci numai negru

Culoarea neagră este universală, poate fi asociată cu oricare altă culoare și îți subțiază vizual silueta. Dar pe măsură ce îmbătrânești, pielea ta devine mai palidă. Între ten și țesătură apare un contrast puternic, care îți scoate în evidență ridurile, petele de vârstă și pungile de sub ochi.

Pentru a dilua acest efect, îmbracă o eșarfă, un colier sau un accesoriu strălucitor. Înlocuiește nuanțele clasice cu nuanțe neutre, pastelate, cacao, caramel, măsliniu, care sunt stinse, dar totuși adaugă contrast.

#2. Te ascunzi

Hainele oversize sau lipsite de formă, care în teorie ar trebui să-ți ascundă imperfecțiunile siluetei, în practică au un efect total opus. Ele te fac să arăți mai mare, te lipsesc de expresivitate și îți îngreunează imaginea. În consecință, ajungi să arăți mai bătrână. Sfatul nostru e să îmbraci haine doar cu o mărime mai mare, nici mai mult, nici mai puțin.

#3. Lungimea rochiei tale tot coboară, și coboară…

Lungimea rochiei nu neapărat trebuie să crească odată cu vârsta. Dacă o femeie de 30 de ani poate purta rochii (fuste) midi și mini fără prejudecăți. După 50 de ani fustele mini sunt tabu, iar fustele midi stârnesc polemici aprinse.

În realitate, nu există standarde și reguli bătute în cuie. Totul depinde de preferințele tale și de starea corpului tău. Dacă te poți lăuda cu genunchi frumoși și picioare subțiri, de ce să nu porți o fustă peste linia genunchiului. Nu faci decât să-ți etalezi frumusețea, la urma urmei.

Greșeli de stil vestimentar

#4. Porți un sutien prea larg sau prea strâns

Dimensiunea greșită te face să arăți mai în vârstă și e periculoasă pentru sănătate. Deoarece mărimea sânilor se modifică datorită creșterii în greutate, pierderii în greutate și tulburărilor hormonale, ar trebui să cumperi un sutien nouă la fiecare 6-8 luni. Un aspect elegant începe cu o lenjerie frumoasă.

#5. Porți blugi prea întinși

Firește că blugii trebuie să fie confortabili, dar 2-3% de fibre elastice în compoziția lor sunt mai mult decât suficiente. Vezi pe etichetă procentul de elastan, lycra sau spandex. Blugii întinși, care flutură sub călcâie încă nu au întinerit pe nimeni. Dimpotrivă, arată bătrânesc și neîngrijit.

#6. Porți ochelari prea mari

Nu ne referim la lentile, bineînțeles. Rama ochelarilor joacă un rol esențial la crearea imaginii. Ramele întunecate și groase accentuează ridurile și pungile de sub ochi. Iar cadrele translucide, dimpotrivă, reflectă lumina și sustrag atenția de la riduri. De asemenea, stiliștii atenționează că odată cu înaintarea în vârstă, ramele trebuie să fie cât mai subțiri și mai mici.

Greșeli vestimentare care te îmbătrânesc

#7. Porți jerseuri

Jerseul este un articol vestimentar tricotat sau împletit, din lână, bumbac sau mătase, care pe cât e de strâns, pe atât e de confortabil. Jerseurile clasice arată mult prea conservator și inevitabil te fac să pari mai bătrână. Imaginea poate fi diluată cu accesorii. De asemenea, poți alege o bluză de jerseu drapat, care arată mult mai contemporan și maschează imperfecțiunile taliei.

#8. Îți ascunzi gâtul

Da, cu vârsta gâtul e atacat de riduri, dar o haină cu guler înalt nu te face nici mai tânără, nici mai feminină, nici mai atrăgătoare. Ridurile pot fi mascate cu ajutorul machiajului și accesoriilor – un colier, un pandantiv, un lanț delicat.

#9. Te îmbraci ca o adolescentă

În goana după tinerețe, multe femei confundă hainele tinerești, cu hainele care întineresc. Uită de fuste mini, volane, topuri scurte, broderii, inserții, blugi rupți, imprimeuri stupide și hainele ce respectă ultimul cuvânt al modei. Nu alerga după trenduri. E destul să știi încotro se mișcă moda și să adaptezi tendințele la propriul stil și propria individualitate. Eleganța înseamnă simplitate, iar femeile stilate se îmbracă laconic.

Greșeli de stil femei

#10. Nu porți lenjerie modelatoare

Am scris mai sus că un aspect elegant începe cu o lenjerie frumoasă. Nu neglija lenjeria modelatoare, deoarece are efect de slăbire, corectează atent silueta și te va ajuta să-ți etalezi rafinamentul la evenimente speciale. Oricum, lenjeria nu trebuie să fie prea strânsă pentru a evita probleme de sănătate.

#11. Porți pantofi cu toc gros

Pantofii cu toc gros îngreunează ținuta, arată demodat și bătrânesc. Alege un model mai subtil, în care să te simți bine, dar care să arate contemporan.

#12. Porți accesorii demodate

Accesoriile fac diferența. Fie te întineresc vizual, fie te fac să arăți mai bătrână. Decizia îți aparține. De altfel, surplusul de accesorii este un obicei bătrânesc.

Citește și: Stilul nu are vârstă: 12 ținute elegante pentru femei trecute de 60 de ani!