Nu te spăla mai mult de 3 minute: 7 reguli simple de urmat, pentru a-ți păstra dinții sănătoși

Unele obiceiuri pot fi dăunătoare sănătății dinților tăi. De aceea, e foarte important, nu doar să visezi la un zâmbet frumos. Trebuie să acționezi!

1. Spălarea dinților.

Unii oameni se spală pe dinți doar dimineața, dar aceasta e o mare greșeală. Cel mai bine este să te speli pe dinți după fiecare masă. Însă nu exagera: 3 minute este mai mult decât suficient pentru a-ți curăța dinții. După 3 minute, smalțul devine mai moale și ușor se deteriorează.

2. Dintii nu sunt un instrument.

Mulți oameni au obiceiul să deschidă pachetele, să taie o ață sau să-și muște unghiile cu dinții. Mai există și dintr-acei îndrăzneți care deschid sticla cu dinții. Așa ceva în niciun caz să nu faci, fiindcă pot apărea microfisuri pe dinte.

3. Temperatura băuturilor.

Băuturile cu gheață sau prea fierbinți produc microfisuri. Să muști gheața tot nu e bine.

4. Clor.

Clorul distruge smalțul dinților. Piscina este dezinfectată cu clor. Așa că, încearcă să nu înghiți apa!

5. Dulcele.

Bacteriile din cavitatea bucală se hrănesc cu zahăr. Iar acidul, care este format de aceste bacterii, de asemenea, dăunează dinților. Același lucru este valabil și pentru fructele uscate. După ce mănânci ceva dulce, neapărat clătește gura cu apă.

6. Fumatul.

Fumatul este dăunător nu numai pentru dinți, ci și pentru întregul organism. De aceea, dinții se îngălbenesc și apare un miros neplăcut din gură. Ba mai strașnic chiar, poate să se formeze cancerul gurii, limbii sau a buzelor.

7. Piercing.

Metalul poate deteriora gingiile și smalțul. Deci este mai bine să nu aplici acele bijuterii dentare.

Păstrează-ți dinții sănătoși și vizitează dentistul la timp!