Nu haina te îngrașă, ci felul cum o porți! Iată ce să porți ca să pari mai slabă

Puține femei se pot lăuda cu lipsa kilogramelor în plus. Dar toate vor să scape de ele. Surplusul de greutate se poate acumula în diferite locuri, dar, de regulă, atacă zona taliei, coapsele și ovalul feței. Ceea ce nu e tocmai plăcut. Din această cauză, multe femei plinuțe nu știu ce să îmbrace. Dar adevărul e că nu conteaza haina, ci felul cum o porți. Iată cum să porți și cum să nu porți diferite ținute.

Cum să porți rochia ca să pari mai slabă?

Chiar dacă ești plinuță, talia trebuie scoasă în evidență. Hainele care ascund complet talia sau o coboară îți schimbă silueta spre rău. Picioarele arată mai scurte, iar talia mai lată. Caută pantaloni, rochii, fuste și topuri cu talie înaltă.

Și nu uita de centură. Centura subțiază talia, crește volumul pieptului, echilibrează ținuta și face aspectul mai grațios. Pe de altă parte, contrastul creat de eșarfă și centură alungește vizual silueta și o face să pară mai zveltă.

Un alt detaliu interesant este fanta. Rochiile cu fantă sunt bune din două motive. În primul rând, fanta creează o linie verticală, iar liniile verticale fac picioarele să pară subțiri. Iar în al doilea rând, fanta dezgolește piciorul și mută accentul de pe șolduri spre gambe. Accent, de multe ori, câștigător.

Cum să porți bluza ca să pari mai slabă?

Când vorbim de bluze și tricouri, foarte mult contează verticalele de culoare. Liniile verticale întind silueta și te fac să pari mai înaltă. De aceea, se recomandă să combini tricoul cu o cămașă sau un cardigan monocrom, care va crea două verticale laterale și va ascunde grațios colăceii.

Principiul funcționează fără dar și poate. Important e să alegi culori care se combină bine între ele, și haine, de preferat, monocrome. Și nu uita de celelalte recomandări – talia trebuie să fie înaltă, subliniată cu un cordon, iar fusta, de preferat, să aibă formă.

Iată încă un truc interesant care te va face să pari mai slabă și arată foarte cochet. Manevra ridică talia și transformă ținuta instantaneu. Picioarele par mai lungi, iar silueta subțire.

Cum să porți pantalonii ca să pari mai slabă?

Alege pantaloni cu talie înaltă, datorită cărora picioarele tale vor arăta mai lungi, și implicit mai subțiri. Indiferent că e vorba de pantaloni clasici, joggers sau blugi. Efectul va fi și mai pronunțat dacă adaugi la pantaloni o pereche de pantofi cu toc înalt.

Creează o linie verticală, combinând pantalonii cu un top de aceeași culoare. Iar cămașa, de o culoare principial diferită, va crea alte două linii verticale, care te vor face să pari și mai slabă.