Nu purta aceste lucruri după 50 de ani! Te transformă în bunicuță

Ai observat vreodată că unele femei arată mai tinere decât altele? Și nu e vorba atât de vârstă, cât de maniera de a se prezenta. Hainele joacă un rol important pentru felul în care te văd alții. Unele haine te pot face mai tânără, iar altele te fac să arăți mai bătrână. Hai să vedem ce haine merită să porți la 50+ și despre ce haine ar trebui să uiți.

1. Hainele fără formă

Hainele lipsite de formă, care în teorie ar trebui să-ți ascundă imperfecțiunile siluetei, în practică au un efect total opus. Ele te fac să arăți mai mare, te lipsesc de expresivitate și îți îngrelează silueta. În consecință, ajungi să arăți mai bătrână. Sfatul nostru e să îmbraci haine care păstrează bine forma, de exemplu, un sacou în carouri cu blugi. Compară prima ținută cu a doua și vezi diferența!

2. Hainele de culoare închisă

Da, negrul este o culoare practică și universală, care se asortează cu orice altă culoare și are un farmec de neegalat. Însă pe cât este de fermecătoare, pe atât e de primejdioasă. Culoarea neagră subliniază imperfecțiunile tenului și face chipul să pară obosit și lipsit de expresivitate. Același lucru e valabil pentru toate tonurile închise. Sfatul nostru este să le înlocuiești cu alb, nuanțe pastelate sau nuanțe deschise.

3. Fustele lungi, în tonuri închise

Atunci când îmbracă o fustă, femeia se transformă instantaneu. Fusta adaugă feminitate, senzualitate și eleganță oricărei femei. Nu există o piesă vestimentară care să arate mai feminin. Dar nu și fustele până la podea, în tonuri închise, care te transformă instant în bunicuță. În locul lor, alege modele asimetrice, în tonuri deschise. Acestea îți vor face imaginea mai versatilă, iar silueta mai subțire.

4. Hainele pentru adolescente

Evită culorile acide, hainele cu imprimeuri copilărești, hainele strânse pe corp, fustele mini, volanele, inserțiile, topurile cu vedere la buric, blugii rupți, imprimeurile complexe, ținutele cu strasuri, ținutele cochete pentru studente, și bineînțeles – excesul de bijuterii. Ele NU întineresc, ci evidențiază și mai mult prăpastia dintre vârstă și aspect. În locul lor, alege haine stilate, potrivite vârstei.

5. Blugii rupți

Blugii cu talie joasă, blugii cu inserții și blugii rupți, nu au întinerit pe nimeni până acum. Toate aceste modele arată caraghios și vulgar, în special pe o doamnă elegantă de 50 de ani. Da, sunt articole tinerești, dar în loc să întinerească, nu fac decât să evidențieze și mai tare diferența dintre vestimentație și aspect. În locul lor, alege modele clasice, cu croi drept și lungimea 7/8.

6. Hainele strânse pe corp

Ținutele strânse pe corp au un singur scop – să pună în valoare fiecare curbă a corpului. Puține femei de 50 de ani se pot lăuda cu o siluetă perfectă, iar ținutele mulate la 50+ nu fac decât să scoată în evidență fiecare neajuns. Prin urmare, evită ținutele strânse pe corp, dar și cele oversize. Cel mai bine este să îmbraci o haină cu o mărime mai mare. Nu există o formulă mai potrivită.

7. Cardiganele scurte

Cardiganul este o piesă vestimentară universală, confortabilă și stilată. O alternativă excelentă pentru jachete. Acesta transformă imaginea unei femei, făcând-o să arate și mai delicat. Ele arată bine atât la birou, cu pantaloni negri, cât și în viața de zi cu zi, cu blugi. Dar nu și cardiganele scurte, cu imprimeu aprins. În locul lor, alege modele de lungime medie sau lungă, în tonuri mai calme.