Nu, nu și iarăși nu! 5 greșeli vestimentare ce compromit imaginea unei femei de 45 de ani!

45 de ani e o vârstă pe cât de frumoasă, pe atât de periculoasă, pentru că ești tentată să faci o groază de greșeli. E vârsta când nici bunicuță nu ești, dar nici tânără nu te poți numi. E vârsta când în goana după tinerețe multe femei fac greșeli de neiertat în alegerea hainelor.

Confundă hainele care întineresc, cu cele tinerești. Fac abuz de nuanțe strălucitoare. O dau în bară cu pantofii și nu știu să aleagă bijuteriile. Dar să nu ne grăbim cu concluziile. Orice prejudiciu poate fi remediat, mai ales atunci când știi ce factori joacă împotriva ta!

#1. Paleta de culori

Evită culorile acide, violente și exagerat de strălucitoare. Știm că e mare ispita de adăuga un pic de prospețime și expresivitate aspectului tău. Dar respectă proporțiile. Culorile vii întineresc, dar e mai bine să fie diluate cu nuanțe neutre și pastelate. În acest fel, chipul tău va arată cât se poate de tânăr și armonios.

#2. Vestimentația

Am mai spus anterior că după 40 de ani multe femei cad în plasa propriilor așteptări și vrând să arate mai tinere, confundă ceea ce întinerește cu ceea ce este tineresc. Hainele cu imprimeuri copilărești și adolescentine nu te fac mai tânără, ba evidențiază și mai tare prăpastia dintre ținută și aspect.

Tot aici includem fustele mini, volanele, inserțiile, topurile scurte cu vedere la buric, blugii rupți, imprimeurile complexe și hainele ce respectă ultimul cuvânt al modei. Nu e nevoie să alergi după trenduri. E suficient să arunci o privire fugară ca să știi încotro se mișcă moda și să adaptezi tendințele la propria individualitate și stil. Eleganța înseamnă simplitate, iar femeile stilate 45+ se îmbracă laconic!

#3. Încălțămintea

Evită tocurile înalte și provocatoare și mai cu seamă tocurile stiletto. Această nu adaugă nici șarm și nici senzualitate unei femei 45+ și arată mai degrabă deplasat, decât stilat. Mocasinii, balerinii, pantofii loafers, pantofii clasici, cu toc mediu și stabil vor evidenția mult mai bine feminitatea ta. Și da, acum nu mai contează numărul pantofilor, ci calitatea acestora. Deci nu e destul ca ei să fie frumoși, mai trebuie să fie și sănătoși.

#4. Accesoriile

Excesul de bijuterii este asociat cu bătrânețea. Scopul bijuteriilor este de a evidenția atuurile unei femei. Un colier fin și elegant subliniază grația gâtului și a decolteului. O brățară sau un inel accentuează finețea mâinilor. Cerceii mută atenția spre coafură și chip. Și după 45 de ani când ridurile, cutele și alte semne ale bătrâneții își spun cuvântul, nu e cea mai inspirată idee să le scoți în evidență încărcând look-ul cu bijuterii.

#5. Culorile gri și hainele plictisitoare

O altă extremă populară în rândul femeilor 45+. La această vârstă, multe femei se grăbesc să-și îngroape propria tinerețe cumpărând haine lipsite de formă, expresivitate și gust. Lasă fustele până la podea și bluzele pentru călugărițe pensionarilor. Niciodată nu-i prea târziu să arăți atrăgător, mai cu seamă la 45 de ani, când viața abia începe. Află mai jos cum poți face acest lucru.

Citește și: Femeia îngrijită arată mai tânără – 30 de trucuri sănătoase ca să arăți mai tânără după 45 de ani!

Citește și: Ai împlinit 40 de ani? E vremea să-ți etalezi rafinamentul – 15 ținute stilate pentru femei 40+

Citește și: 10 detalii vestimentare pe care le ignori în zadar dacă ai peste 40 de ani!