NU mai ține diete: 5 cazuri când trebuie să mănânci MAI MULT, ca să slăbești!

Sună paradoxal, dar uneori trebuie să mâncăm mai mult ca să slăbim. Dacă dieta ta zilnică conține până la 1200-1500 de calorii, organismul devine stresat și, în loc să transforme grăsimea în energie – începe să o stocheze.

Surplusul de greutate se poate acumula în diferite locuri, dar, de regulă, atacă zona taliei, obrajii și ovalul feței. În consecință, în loc să fii energică și plină de viață – devii pasivă și grasă. Iată 5 semne că e cazul să mănânci mai mult dacă vrei să slăbești.

#1. Te gândești numai la mâncare

Dacă mereu te gândești la mâncare – și la muncă, și acasă și în drum spre casă, și în somn – e timpul să faci ceva cu dieta ta. Dietele stricte sunt istovitoare pentru organism și e demonstrat științific că majoritatea persoanelor care respectă astfel de diete se îngrașă din nou pe parcursul următoarelor 12 luni. Cea mai bună dietă este bogată în produse integrale și săracă în grăsimi, fast-food și dulciuri.

Începe prin a include în rația ta alimentară cât mai multe fructe, legume, nuci, semințe, cereale integrale, pește și carne slabă. Alimentele trebuie adăugate treptat, ca organismul să se obișnuiască cu un asemenea regim alimentar. Dar nu uita să-ți diversifici rația din când în când, pentru o digestie mai bună.

#2. Ai un regim alimentar dezechilibrat

Nu sări peste micul dejun, mănâncă la ore regulate, ia cina cu 4 ore înainte de culcare, ferește-te de prăjeli și carbohidrați, controlează consumul de sare, zahăr și grăsimi, ferește-te de excese etc. Sunt sigur că știi foarte bine toate regulile pe care le știu și eu. Întrebarea este de ce nu le respecți?

Majoritatea oamenilor sacrifică micul dejun. În zadar, pentru că anume micul dejun formează un metabolism sănătos, iar masa de dimineață se transformă aproape complet în energie. Dar nici peste prânz și cină nu trebuie să sari, din motivele enumerate mai sus.

#3. Ai tulburări ale ciclului menstrual

Cel mai alarmant simptom este schimbarea ciclului menstrual sau chiar încetarea menstruației. Aici e cazul când sută la sută trebuie să încetezi experimentele gastronomice și dietele istovitoare pentru că consecințele sunt imprevizibile.

Corpul feminin are nevoie de grăsime, în special pentru sistemul reproducător. Grăsimea participă la producerea de hormoni sexuali importanți, de care depinde în mod direct sănătatea întregului corp și funcționalitatea tuturor sistemelor.

#4. Te doare capul

Dacă ții dietă și a început să te doară capul – să știi că e din cauza insuficienței de carbohidrați. Corpul nu produce destul glucoză, care este vitală pentru funcționarea normală a creierului. În consecință, te doare capul, ai amețeli și probleme de concentrare. Dacă ai aceste simptome, crește urgent porția de carbohidrați.

#5. Totul timpul vrei să dormi

Dar tu cum ai crezut? Corpul e în stare de stres și încearcă să consume cât mai puțină energie, pentru că cine știe cât va dura foamea. Caloriile se transformă în colăcei și aripioare, iar tu nu mai ai energie pentru nimic. Mănâncă!

Citește și: Au slăbit și arată perfect: 30 de oameni care au reușit să slăbească spectaculos!