Nu mai sta la soare: Aceste 9 obiceiuri te îmbătrânesc prematur!

Ridurile, excesul de greutate și pungile de sub ochi nu ne fac mai frumoase. Dar semnele bătrâneții nu se limitează la ele. Modul de viață, mentalitatea și stilul vestimentar ne influențează aspectul mai mult decât o fac cutele de pe față și silueta imperfectă. Iată 9 motive pentru care unele femei arată în continuare tinere și frumoase, iar altele încetul cu încetul se transformă în bunicuțe.

1. Bei puțină apă

Apa este esențială pentru sănătatea corpului nostru, iar sănătos înseamnă întotdeauna frumos. Starea tenului, a unghiilor și a părului depinde de măsura în care organismul uman este hidratat. Dacă corpul duce lipsă de apă, tenul va avea un aspect bolnăvicios și plictisitor, iar părul își va pierde elasticitatea, devenind uscat și fragil. Deshidratarea îți va afecta postura, iar ochii vor deveni obosiți și inflamați.

2. Faci dragoste foarte rar

Numeroase studii au demonstrat că femeile care au o viață sexuală activă, arată mai tinere decât cele care nu se pot lăuda cu acest lucru. De exemplu, cercetătorii de la Spitalul Regal din Edinburgh au efectuat recent un studiu la care au participat peste 3500 de voluntari cu vârste cuprinse între 45 și 55 de ani și au constatat că persoanele care fac sex de cel puțin 2-3 ori pe săptămână, arată mai bine decât celelalte.

3. Consumi prea mult zahăr

Principalul motiv care determină deteriorarea pielii (pe lângă vârstă și expunerea la soare) este nutriția. Ești ceea ce mănânci. Dacă dieta ta conține mult zahar, alimente grase, prăjite sau picante, pielea ta va arăta corespunzător. Pielea noastră are propriul sistem de susținere bazat pe colagen și elastină, două componente care fac pielea elastică, rezistentă și netedă. Glucoza denaturează activitatea aminoacizilor prezenți în colagen și elastină, afectând sănătatea pielii.

4. Stai cocoșată

Postura corectă este aproape sinonim cu tinerețea. Toate femeile elegante stau drepte, asemenea unor lebede. Capul sus, spatele drept, bărbia ridicată, umerii desfăcuți – așa arată o femeie elegantă, ademenitoare și sigură de sine. Postura cocoșată este unul dintre primele semne ale bătrâneții.

5. Consumi alcool

Alcoolul are un efect deshidratant asupra organismului și inhibă capacitatea lui de a folosi rezervele de grăsime corporală, ce se acumulează pe șolduri și abdomen. Totodată, acest produs dilată capilarele de pe față și are un efect inflamator asupra întregului corp, nemaivorbind de efectul distrugător asupra organelor interne.

6. Nu te saturi de somn

Oamenii de știință au demonstrat că insuficiența de somn declanșează mecanismul de uzură accelerată a corpului: ritmurile biologice sunt perturbate, apar dureri de cap, imunitatea scade și starea generală de sănătate se agravează. O femeie odihnită nu doar arată, ci și este mai tânără, deoarece procesul de îmbătrânire încetinește cu 12%. Iar tenul capătă o strălucire naturală și sănătoasă.

7. Stai mult la soare

Expunerea la soare este benefică pentru sănătate, deoarece razele solare reprezintă o sursă naturală și abundentă de vitamina D, iar asta înseamnă mai multă energie, dinți mai sănătoși și un risc redus de apariție a cancerului. Totodată, statul la soare este periculos din cauza razelor ultraviolete, care afectează elasticitatea pielii și pot provoca melanoame. Prin urmare, dacă vrei să faci o baie de soare în aer liber, nu uita să folosești cremă pentru protecție solară SPF 30-50, să folosești ochelari de soare și să-ți acoperi capul.

8. Mereu te îngrijorezi

Stresul este un adevărat combustibil pentru riduri, nu întâmplător li se spune riduri de expresie. Dacă ești întotdeauna îngrijorată, liniile stresului și anxietății se vor imprima pe fața ta. Fii relaxată, zâmbește ori de câte ori ai ocazia. Starea emoțională și expresiile faciale sunt interconectate. Încearcă să-ți controlezi mușchii feței și respirația atunci când ești stresată și grija va trece mai repede.

9. Nu îți hidratezi pielea

Pielea uscată arată bătrânesc și respingător. Pentru a combate acest efect, îți recomandăm să folosești creme, seruri și uleiuri pentru ten. De exemplu, ulei de cocos menține pielea hidratată pentru mult timp, previne apariția ridurilor și are o aromă plăcută și îmbietoare.

Citește și: Uleiul de cocos pentru ten: Scapă de riduri în doar 30 de zile!