Nu le mai îmbrăca: 13 haine demodate care nu au ce căuta în garderoba unei femei moderne!

Multe articole de garderobă pot primi o a doua viață dacă sunt asociate corect cu alte piese vestimentare. Dar acest truc nu funcționează cu toate lucrurile. Unele pur și simplu sunt depășite, demodate și de prost gust. Și sunt în stare să compromită chiar și cea mai frumoasă femeie.

Am rugat un stilist să facă o listă completă cu articole vestimentare demodate, pe care femeile contemporane ar trebui să le evite. Iată ce răspuns am primit.

Greșeli vestimentare femei

#1. Balerini pe pană mică

În primul rând, forma lor este demodată și nu e adaptată la pantalonii contemporani. În al doilea rând, astfel de modele sunt deseori decorate cu arcuri, funde, decupaje, strasuri, inserții și alte elemente decorative, care le conferă un aspect învechit. Cu cât pantofii sunt mai încărcați, cu atât aspectul lor este mai respingător.

#2. Tocuri înalte cu platformă

Aceste modele au fost populare la sfârșitul anilor ‘2000, când erau purtate chiar și de vedete cu renume mondial. Fotografiile de mai sus au fost făcute în 2009 și de mai bine de un deceniu, pantofii cu tocuri înalte și platformă nu mai sunt actuali, deoarece arată vulgar și provocator.

#3. Adidași cu pană

La fel ca balerinii despre care am discutat mai sus, acești pantofi pot fi trimiși în neant. Ei sunt complet rupți de realitatea cotidiană și nu pot fi asociați cu nici o ținută contemporană astfel încât să iasă decent. În prezent există zeci de modele de adidași mult mai confortabili, care arată stilat și te vor ajuta să pari mai înaltă.

#4. Un palton nostalgic

Aceste modele au rămas blocate în anii ‘2000. Chiar dacă unii încearcă să le reinventeze – gulerul rotund (sau petrecut), nasturii uriași și tonalitatea blajină oricum dau de gol acest stil, care este depășit și nu merită atenția ta.

#5. Un tricot “periculos”

Evită extremele. Hainele confecționate din tricot fin, cu o bandă elastică în partea de jos, arată ciudat și bolnăvicios. Iar cele cu linia inferioară care cade liber și flutură în toate direcțiile, arată ieftin și caraghios, chiar dacă costă scump. Alege modele confecționate din tricot dens, care păstrează bine forma.

#6. Jachete scurte, strânse pe corp

Dacă sacoul, jacheta sau blazerul sunt de mărimea, tonalitatea și în stilul potrivit, atunci ele îți vor corecta elegant silueta și vor adăuga look-ului tău o doză de șic și rafinament intelectual. Dar modelele moi, strânse pe corp, care nu țin bine forma, nu au nici o legătură cu rafinamentul.

#7. Topuri cu dantelă

Topurile mulate, decorate cu dantelă, inserții, broderii, strasuri, paiete, umeri bufanți, volane și alte minunății – sunt haine de prost gust. Eleganța înseamnă mai întâi de toate simplitate.

#8. Bluze lungi lipite de corp

O asemenea croială, asociată cu tonuri deschise, imprimeuri mărunte și volane, arată caraghios și infantil. La fel ca toate piesele vestimentare prezentate mai sus, aceste bluze țin de domeniul trecutului.

#9. Pantaloni și fuste mulate din satin, care imită stilul office

Nu toate rochiile și fustele care coboară sub nivelul genunchilor sunt potrivite pentru birou. Ba mai mult, există unele care sunt complet nepotrivite. De exemplu, rochiile mulate și strălucitoare de satin. Tot aici includem și pantalonii. Experimentele sunt mereu binevenite, dar nu trebuie să depășească limitele bunului gust.

#10. Pantaloni depășiți

Aici includem: pantalonii harem, capri, modelele supradimensionate, cele mulate și cele cu talie joasă. Chiar dacă au fost cândva actuale, stiliștii din întreaga lume consideră că aceste modele vor fi din nou la modă aproximativ…niciodată.

#11. Rochii din materiale sintetice

Indiferent dacă le cumperi sau le coși singură, hainele trebuie să fie făcute din materiale de calitate, în măsura în care îți permiți acest lucru. Mai bine să ai o rochie bună, decât două rele. Evită modelele din tul, fibre translucide, rochiile-maiou, rochiile baby-doll și chiar și rochiile din dantelă, deși materialul este bun.

#12. Fuste stratificate

Fustele stratificate, gypsy sau cu volane arată bătrânesc, demodat și neîngrijit. Uită odată pentru totdeauna de aceste modele.

#13. Bijuterii cu design complicat

La fel ca hainele, bijuteriile trebuie să fie simple, laconice și să emane rafinament. Multe femei contemporane în general renunță la ele. Află mai jos de ce.

Citește și: De ce femeile stilate nu poartă aur: 5 motive să renunți la bijuterii!