Nu le mai purta! 7 tunsori populare care te îmbătrânesc

O tunsoare potrivită poate face toată diferența în ceea ce privește aspectul tău, mai ales pe măsură ce îmbătrânești. Din nefericire, pentru fiecare tunsoare grozavă care îți pune în evidență structura osoasă, ascunde liniile fine și îi face pe oameni să te oprească să te întrebe unde ți-ai făcut-o, există o duzină de tunsori deloc măgulitoare care, de fapt, îți adaugă ani la aspectul tău.

De fapt, dacă încerci să arăți mai tânără – sau cel puțin vrei să eviți să pari semnificativ mai în vârstă decât vârsta ta reală – există o serie de tunsori populare pentru femei pe care ar trebui să le eviți cu orice preț. De la tendințe învechite la stiluri viclene care atrag atenția asupra semnelor de îmbătrânire, asigură-te că știi ce să nu ceri de la frizerul tău.

1. Tunsoarea Farrah Fawcett

Coafura cu pene semnată de Farrah Fawcett a fost o preferință pentru nenumărate femei care au ajuns la vârsta maturității în anii ’70 și ’80 – și, din păcate, multe femei care s-au obișnuit cu acest look când era încă popular nu au reușit să renunțe la el. Din nefericire, această tunsoare este un infractor deosebit atunci când vine vorba de a face femeia să pară mai în tânără. “O coafură învechită poate îmbătrâni o femeie – cum ar fi bretonul cu pene din anii ’80,”

2. Păr lung și drept

În timp ce mulți oameni asociază părul lung cu tinerețea, păstrarea părului lung și drept te poate face să pari mai în vârstă decât ești. Părul drept ca un ac  îți pune fața în centrul atenției – inclusiv toate acele mici riduri pe care încerci să le ascunzi. De asemenea, părul drept pare mai puțin voluminos, imitând pierderea naturală de volum care tinde să însoțească procesul de îmbătrânire.

Din fericire, asta nu înseamnă că părul lung trebuie tăiat. “Femeile ar putea începe să poarte coafuri,” . “Perucile și extensiile nu sunt doar pentru femeile tinere”

3. Bretonul până la ochi

În timp ce bretonul lung până la ochi îți poate încadra în mod adorabil fața când ești mai tânără, dacă încerci să mai scapi de câțiva ani din înfățișare, acest look nu este pentru tine. “Dacă o femeie are riduri foarte pronunțate sau textură în jurul ochilor, atunci bretonul care atrage atenția asupra ochilor ar fi contraindicat.”

4. Tunsoarea Bob cu breton

Sigur, poate că este look-ul preferat al șefei Vogue, Anna Wintour, dar combinația de bob și breton nu face favoruri celor mai multe femei – în special celor care încearcă să pară mai tinere. La fel ca în cazul multor tunsori nebunești, acest stil dur pune accentul pe ochi și pe maxilar – două părți ale feței cele mai afectate de vârstă – și liniile sale ascuțite rareori creează un aspect tineresc.

5. Pe jumatate barbierit

Tunsoarea pe jumatate barbierit a fost una de succes pentru hipsteri în urmă cu cinci ani, dar acest look nu va face prea multe pentru tine, cu excepția faptului că te va face să pari mai bătrână. “Dacă nu este o tendință actuală, un look din trecut poate face ca o femeie să pară învechită și, prin urmare, mai în vârstă”.

6. Culori Ultra-deschise

Indiferent de tunsoarea pentru care optezi, dacă îți vopsești părul într-un blond ultra deschis, te faci să pari mai bătrână, mai ales dacă îl vopsești pentru a acoperi firele gri.

“Cea mai mare concepție greșită pe care o au femeile mai în vârstă este că părul lor trebuie să fie mai deschis”. Blondul deschis cu o pată de gri tinde să pară mai degrabă gri decât blond. “Blondul prea alb la femeile mai în vârstă, le face să pară mai bătrâne în loc să pară mai tinere.”

7. Tunsori pixie super-scurte

Desigur! tunsorile pixie arătă adorabil, dar cu părere de rău, dacă exagerăm cu foarfecele și tăiem părul prea scurt, atunci această frizură te face să pari mult mai în vârstă decât ești de fapt. Nu numai că atragi atenția asupra fiecărui rid de pe fața ta, dar și părul prea scurt te îmbătrânește, este o alegere bună pentru femeile tinere care doresc să pară mai inteligente.