Nu le mai admite, dacă nu vrei să arăți ca o mătușă: 4 greșeli de neiertat la femeile 50+

Dacă vrei să arăți elegant și stilat după 50 de ani, indiferent de costul hainelor îmbrăcate, merită să înveți să asociezi piesele vestimentare între ele.

Cu părere de rău, înaintând în vârstă, multe dintre femei fac greșeli care le fac să arate ca niște mătușele. Dacă vrei să fii îmbrăcată modern și cu gust, ia în calcul următoarele recomandări, bazate pe cele mai răspândite greșeli.

1. Tunică cu pantaloni scurți

Stiliștii ne îndeamnă să evităm o astfel de combinație ridicolă, în special, dacă pantalonii sunt mulați și avem kilograme în plus.

O astfel de ținută doar înrăutățește situația, accetuând imperfecțiunile siluetei.

Nici din punct de vedere estetic, această combinație nu este reușită. În general, tunicile în puține cazuri avantajează o femeie. Dacă nu vrei să renunți la ea, combin-o mai bine cu pantaloni.

Silueta feminină preferă tricourile și bluzele mai scurte, care să scoată în evidență talia și coapsele.

Iată o alternativă mult mai stilată:

2. Hainele de mărimi mici

Dacă ai pus câteva kilograme, renunță la hainele care au devenit mici, pentru că kilogramele în plus vor ieși și mai mult în evidență. Nu te mai amăgi că vei slăbi, cel puțin, nu le mai purta până nu se va întâmpla asta.

Pe lângă faptul că hainele strâmte îți creează un mare disconfort, ele o să-ți scoată în evidență fiecare colăcel și mai există riscul să le deteriorezi.

Totuși, nu încerca să cazi nici în cealaltă extremă. Hainele prea largi la fel adaugă kilograme.

Acceptă-ți formele și cumpără-ți haine pe măsură:

3. Oversize complet

Dacă la modă sunt hainele largi, asta nu înseamnă că ținuta trebuie să fie în totalitate lipsită de formă. Pentru o ținută echilibrată, limitează-te la o singură piesă vestimentară oversize.

Chiar dacă s-ar părea că ți-ai cumpărat cel mai stilat costum în stil masculin, află că riscul să nu te avantajeze este foarte mare.

Un astfel de costum poate fi potrivit doar pentru femeile înalte și slabe și mai puțin celor trecute de 50 de ani.

Costumul care imită silueta o să te facă să arăți mult mai bine:

4. Rochia cu volane

O astfel de rochie, la fel ca și tunica cu pantaloni scurți îți distorsionează silueta, cu atât mai mult dacă nu mai ai demult 30 de ani. În plus, volanele îngrașă!

Alege mai bine o rochie minimalistă, în stil clasic.