Nu-l clăti cu apă caldă: 9 sfaturi practice pentru un păr frumos și sănătos!

Un păr frumos înseamnă mai întâi de toate un păr curat, îngrijit și sănătos. Majoritatea femeilor își îngrijesc părul acasă. Dar știi oare cum să îți îngrijești părul corect? Iată câteva sfaturi de la stiliștii profesioniști datorită cărora părul tău va fi întotdeauna dens și strălucitor.

Cât de des trebuie spălat părul?

Unii spun că părul trebuie spălat o singură dată pe săptămână, pentru a nu-l deteriora. Alții spun că trebuie spălat în fiecare zi pentru a-l menține curat și sănătos. Adevărul e că părul trebuie spălat atunci când este murdar. Dar de două ori!

Dacă simți că părul tău este gras, uleios sau plin de fixativ – aplică șamponul de două ori. Prima oară pentru înlăturarea grăsimii și murdăriei, iar a doua oară pentru curățarea pielii de pe cap. Nu-ți fie frică, două spălări nu-ți vor face nici un rău, dacă șamponul e de calitate.

Cum se aplică balsamul și șamponul?

Atenție, șamponul trebuie aplicat numai pe piele și la rădăcini. Spuma care se scurge e suficientă pentru a curăța restul părului. O astfel de tehnică protejează vârfurile de uscare și despicare.

Pe de altă parte, oricât de mult ți-ai dori un păr mătăsos pe toată lungimea, nu aplica balsamul pe rădăcini. Pentru că riști să te trezești cu părul murdar și decolorat. În plus, balsamul înfundă porii de pe pielea capului și poate provoca iritații și mâncărimi.

Apă caldă sau apă rece?

Apa fierbinte lipsește părul de strălucire. Temperaturile ridicate stimulează glandele sebacee, făcându-le să producă exces de sebum, care duce la îngrășarea rapidă a părului și la diferite afecțiuni cutanate. Părul trebuie spălat cu apă caldă și clătit cu apă rece. Dacă observi că se ridică aburi, înseamnă că apa e prea fierbinte.

În timpul spălării, apa caldă deschide porii, curățând pielea de praf și impurități. Iar apa rece îi închide. Prin urmare, părul trebuie clătit cu apă rece. După spălare, aplică balsamul pe păr umed timp de 10 minute și clătește părul sub un jet de apă rece.

Cum se piaptănă părul?

Părul se piaptănă înainte de spălare. Dacă nu îți piepteni părul înainte de spălare, firele se vor încâlci și va trebui să le desfaci pentru a te da cu șampon. Ceea ce va duce la deteriorarea lor. Iar dacă vrei un păr sănătos și voluminos, nu-l pieptăna în timp ce îl usuci, deoarece părul e deosebit de fragil când e ud.

Cumpără piepteni cu dinți moi: silicon, peri naturali sau plastic. Fierul și lemnul deteriorează structura firelor de păr. Nu economisi pe detalii mărunte precum pieptenele sau peria de păr, deoarece le folosești în fiecare zi și sunt importante pentru igiena părului tău.

Măști naturale pentru păr

Peeling, șampoane, balsamuri, măști, uleiuri, seruri – ritualurile de îngrijire a părului devin tot mai complicate pe zi ce trece. Dar ce să faci atunci când nu ai la îndemână nici uleiuri, nici balsamuri și nici măcar șampon?

În primul rând, nu te descuraja. Există o mulțime de măști naturale care au un efect mult mai bun. Despre ele am scris mai multe în articolul de mai jos.

Citește și: Femeile îngrijite folosesc masca cu ou pentru păr: 5 motive să o folosești și tu!