Nu există siluete proaste, există haine nepotrivite: 10 reguli de stil de la cei mai renumiți oameni ai modei!

Internetul e foarte generos când vine vorba de sfaturi și recomandări despre modă. Unele sunt bune, altele mai puțin bune, unele sună convingător, altele sună absurd. Și nu ai cum să afli până nu încerci. Dar dacă să urmăm niște sfaturi – să fie sfaturile celor care au urcat pe Olimpul modei și cu siguranță știu despre ce vorbesc.

Sfaturi vestimentare pentru femei

#1. Karl Lagerfeld – directorul creativ al caselor de modă Chanel și Fendi

Niciodată nu am blamat femeile. Și niciodată nu am înțeles bărbații care se plâng pe femeile interesate de bani. Aceiași bărbați care se uită doar după femei îngrijite, cu unghii frumoase, îmbrăcate în rochii scumpe, care miros a paradis și tocmai au ieșit din salon. Vrem noi sau nu, frumusețea are nevoie de bani.

Și, totuși. Nu folosi niciodată cuvântul “ieftin”. Astăzi oricine poate arăta bine în haine mai puțin scumpe. Un design bun e disponibil oriunde. Poți fi elegantă doar în blugi și tricou, totul depinde de tine.

#2. Giorgio Armani – cel mai de succes designer italian

Nu te complica prea mult la alegerea hainelor: cele mai elegante femei nu au nevoie de mult timp pentru a compune o ținută. Ele au încredere în propriul stil. La urma urmei, stilul înseamnă libertate de exprimare și nu cred că cineva poate arăta cu adevărat teribil dacă este sincer față de sine.

#3. Pierre Cardin, celebru creator de modă francez, discipolul lui Christian Dior

Un om îmbrăcat decent, e un om care se respectă pe sine și îi respectă pe ceilalți.

#4. Edith Head, laureată a 8 Premii Oscar pentru cele mai bune costume

Rochia trebuie să fie suficient de mulată ca să arate că ești femeie și suficient de largă ca să arate că ești o doamnă.

#5. Yves Saint-Laurent, celebru creator de modă francez

Nu trebuie să confundăm eleganța cu snobismul. Mă doare sufletul când văd femei care se îmbracă după ultimul strigăt al modei. La urma urmei, au plătit o sumă imensă de bani doar pentru a ține pasul cu moda. În zadar. Eleganța înseamnă simplitate.

#6. Hubert de Givenchy, fondatorul casei de modă Givenchy, stilistul lui Audrey Hepburn și Jackie Kennedy

O rochie trebuie să se plieze sub corpul unei femei. Nu corpul femeii să urmărească forma rochiei. Aceasta este adevărata modă!”

#7. Coco Chanel, fondatoarea casei de modă Chanel, una dintre cele mai influente femei ale secolului al XX-lea

Ce înseamnă o siluetă proastă? Înseamnă mai întâi de toate o femeie care nu crede în forțele proprii. Nu există siluete proaste, există doar îmbrăcăminte nepotrivită. Dacă o femeie te-a frapat cu frumusețea ei și nu îți amintești cum era îmbrăcată, înseamnă că era îmbrăcată perfect.

#8. Nina García de Castellanos, redactorul șef al revistei Elle

Un croitor bun este ca o pereche bună de pantofi – ai nevoie de el ca de aer, merită banii cheltuiți și te poate face mai zveltă cu 5 kilograme. Înainte de a merge la croitor, alege hainele de care ai nevoie, studiază un pic tăietura, cusăturile și țesătura, astfel încât maestrul să înțeleagă mai bine ce-ți dorești de la el.

 

#9. Anna Wintour, redactorul șef al revistei Vogue

Dacă nu poți fi mai bună decât concurenta ta, îmbracă-te mai bine.

#10. Christian Dior, unul din cei mai influenți designeri francezi din istorie

Dacă ai picioare strâmbe – poartă decolteu adânc.

Citește și: Eleganță și rafinament: 15 reguli de stil de la Christian Dior pe care trebuie să le știe fiecare femeie!