Nu există femei urâte, există femei leneșe: Iată cum trebuie să arăți la pensie!

Standardele de frumusețe și cultul tinereții promovat de mass-media a stricat viața multor femei. Femeile au ajuns să fie îngrozite de bătrânețe. Și nu atât de felul cum se simte bătrânețea, cât de felul cum bătrânețea arată.

Firește că la 60 de ani nu poți să fii la fel de frumoasă ca la 20. Dar nici la 20 de ani nu poți fi la fel de frumoasă precum la 60, deoarece fiecare vârstă are farmecul său. Iată 15 ținute care te vor face să arăți bine și să te simți bine la 60 de ani.

Ținute pentru femei 60 ani

O tunică fină în tonuri pastelate arată superb cu pantaloni albi. Ținuta poate fi completată cu accesorii. Acest stil îmbină eleganța, confortul și spiritul practic. Dar cât este de expresiv! Totul se datorează culorilor.

Culorile ne influențează emoțiile și starea de spirit. Atunci când îmbraci o jachetă vibrantă – îți încarci din nou bateriile și viața capătă o nouă culoare. Prin urmare, îți propunem să faci o mică revoluție în garderoba ta și să uiți odată pentru totdeauna de ținutele neutre și plictisitoare.

Ca să te simți frumoasă și plină de viață trebuie îndeplinite câteva condiții. Pe de o parte, stilul trebuie să fie vibrant și energic, iar pe de alta, să fie confortabil și elegant. De aceea, îți recomandăm să îmbraci o ținută expresivă, croită lejer, care să-ți faciliteze mișcarea și să-ți reflecte personalitatea.

Experiența arată că un look proaspăt, energic și expresiv poate fi alcătuit chiar și din tonuri clasice – negru, alb și gri, mai ales când există un joc de contraste. Contrastul întotdeauna întinerește.

Expresivitatea este dată nu doar de culori, ci și de imprimeuri, croială sau fasoane. Un look proaspăt, care se distinge printr-un imprimeu sau un croi neobișnuit, te va evidenția din mulțime și îți va da un aer juvenil.

Țesătura albă reflectă o parte din lumină spre față, mascând ridurile și pungile de sub ochi. Prin urmare, încearcă să îmbraci topuri în tonuri cât mai apropiate de alb.

Modelul nostru are o tonalitate caldă a pielii, prin urmare, ținutele stacojii, roz, galbene, de culoarea piersicii sau a portocalei se asociază bine cu figura ei.

Blugii sunt un articol vestimentar practic, confortabil și stilat, care poate fi purtat și trebuie purtat după 60 de ani. Impresia neserioasă dată de blugi poate fi diluată cu ajutorul unei jachete lungi sau a unui sacou, care te vor ajuta să arăți strict, elegant și stilat.

Atunci când alegi blugii, fii atentă la înălțimea taliei. Modelele cu talie joasă arată deplasat. Evită inserțiile, găurile, broderiile, cât și blugii strânși, cu vedere la gleznă. Și nu uita de modul cum se asociază culorile. Un maiou de culoarea portocalei va adăuga prospețime și vigoare look-ului tău.

Rochiile din șifon nu își vor pierde niciodată din actualitate. Deși sunt considerate un atribut tineresc, acestea completează perfect imaginea unei femei de 60 de ani. Ținuta este ideală pentru femeile care vor să țină pasul cu moda.

Găsește echilibrul dintre clasic și contemporan, profund și strălucitor, laconic și sofisticat și niciodată nu vei da greș.

Nu ezita să te îmbraci expresiv. Câteva accente strălucitoare nu vor face rău nimănui. Dimpotrivă, îți vor evidenția frumusețea, pentru că nuanțele vibrante întineresc.

Citește și: Știința din spatele culorilor: Ce nuanțe te fac mai tânără și cum să le alegi?