Nu există femei urâte, ci doar femei leneșe: 4 reguli de stil de la Coco Chanel!

Coco Chanel este cea mai mare creatoare de modă din toate timpurile și una din cele mai influente femei ale secolului al XX-lea. Pe lângă faptul că a creat adevărate capodopere vestimentare, Coco Chanel a simțit foarte fin și subtil natura unei femei. Iar sfaturile sale în materie de stil și modă rămân actuale până în prezent. Și suntem siguri că cele 4 sfaturi de mai jos îți vor fi de mare ajutor.

Reguli de stil pentru femei

#1. Nu ezita să-ți revizuiești garderoba

Pentru a fi de neînlocuit, trebuie să te schimbi tot timpul”, spunea Coco Chanel. Și, ca întotdeauna, avea perfectă dreptate! Monotonia nu a înfrumusețat pe nimeni până acum. Toate femeile vor să fie frumoase în mod diferit, asemenea naturii, care indiferent de anotimp, rămâne frumoasă și imprevizibilă.

Dacă nu te simți pregătită să experimentezi cu lungimea și culoarea părului – începe cu garderoba. În primul rând, triază hainele din garderoba ta, investește în articole vestimentare de bază, învață să combini ceea ce nu poate fi combinat, completează ținuta cu accesorii și nu uita că individualitatea este pe primul loc. Toate cele enumerate aici sunt sfaturile Ninei García de Castellanos, redactorul șef al revistei Elle.

Mai multe detalii despre recomandările ei, poți citi aici: Tot ce nu ai știut despre modă: 10 reguli de stil de la redactorul șef al revistei Elle!

#2. Alege hainele după siluetă

Ce înseamnă o siluetă proastă? Înseamnă mai întâi de toate o femeie care nu crede în forțele proprii. Nu există siluete proaste, există doar îmbrăcăminte nepotrivită”, afirma celebra franțuzoaică. Tot ea spunea că: „Nu există femeie urâte, există doar femei leneșe”.

Cu alte cuvinte, Coco Chanel ne sugera cât se poate de explicit că totul depinde de noi însene. Îmbrăcând o haină cu o mărime mai mică ca să arătăm mai slabe, sau o haină pentru tineri, ca să arătăm mai tinere, nu facem decât să evidențiem și mai tare disonanța dintre haine și aspect.

Aici se naște anxietatea și lipsa de încredere în propria persoană și propria frumusețe. Dar problema nu e în aspectul nostru fizic, ci în percepția față de noi însene și modul cum ne îmbrăcăm. Învață să-ți subliniezi atuurile și să-ți maschezi neajunsurile și veri arăta întotdeauna impecabil.

Citește și: Cum să porți pantalonii după 50 de ani? 15 idei pentru toate tipurile de siluetă!

#3. Nu alerga după toate trendurile în același timp

Moda trebuie acceptată, dar doar în porții mici, altfel vei arată ridicol.”, afirma Coco Chanel. Cu alte cuvinte evită extremele. Nu te poți dezice totalmente de modă, dar să imiți obsesiv și orbește fiecare ținută afișată în revistele de frumusețe, tot nu-i cea mai bună idee. Urmărește moda, dar discret și rece. Învață să îmbini tendințele contemporane ale modei cu stilul și individualitatea ta.

Citește și: Nu alerga după trenduri, sunt înșelătoare! De ce nu mai există reguli certe în modă?

#4. Frumusețea nu depinde de vârstă

Vârsta nu este cel mai important lucru pentru o femeie: poţi fi superbă, la 20 de ani, fermecătoare – la 40, dar poţi rămâne unică până la sfârşitul vieţii tale“. Această afirmație a lui Coco Chanel trebuie recitită în fiecare zi. De altfel, știi când creatoarea a lansat celebra poșetă Chanel 2.55 râvnită de femeile din toată lumea până în prezent? La 71 de ani. Coco s-a săturat să ducă poșeta în mână, așa că i-a adăugat un cordon și a început să o poarte pe umăr.

Fiecare femeie trebuie să aibă grijă de ea însăși, indiferent de vârstă. Fiecare femeie trebuie să se gândească din când în când și la confortul său. Fiecare femeie poate și merită să fie frumoasă indiferent de cifra din pașaport.

Despre cum îți poți păstra tinerețea poți citi aici, dar să știi că sfaturile sunt actuale și la 60 de ani: Femeia îngrijită arată mai tânără – 30 de trucuri sănătoase ca să arăți mai tânără după 45 de ani!