Nu e vorba de bani: 14 trucuri vestimentare care pot transforma o ținută obișnuită, într-una spectaculoasă!

Nu trebuie să te îmbraci scump pentru a arăta stilat și la modă. Există milioane de femei în întreaga lume ce nu sunt bogate, dar arată ca niște adevărate aristocrate. Mai mult decât atât, femeile care duc lipsă de bani se pricep la stil mai bine ca oricare altele, fiindcă mereu trebuie să-și pună creativitatea și imaginația la încercare. Banii nu au fost și nu vor fi niciodată un obstacol în calea frumuseții și feminității. Totul depinde de gustul și de fantezia ta!

Reguli de stil pentru femei

Mai întâi de toate, fii atentă la calitatea țesăturii, deoarece calitatea este fundamentul stilului. Indiferent dacă îți cumperi hainele în magazin sau le croiești de sine stătător, acestea trebuie confecționate din materiale de calitate superioară. Nu întâmplător, Christian Dior spunea că e mai bine să ai o rochie bună, decât două rele.

O altă recomandare este să investești în haine care fac parte din garderoba de bază, deoarece acestea pot fi combinate lejer între ele, se potrivesc pentru toate tipurile de siluetă, pentru orice context, nu costă mult, dar arată întotdeauna stilat.

Citește și: Eleganță și rafinament: 15 reguli de stil de la Christian Dior pe care trebuie să le știe fiecare femeie!

Reguli de stil vestimentar

Dacă tot am menționat de contexte – reține: ținuta întotdeauna trebuie să fie potrivită contextului. Acesta este unul din detaliile care fac diferența dintre o ținută stilată și una ridicolă, demodată și deplasată.

Atunci când îți planifici ținuta, nu uita să ții cont de tonalitatea pielii tale. Femeilor cu tonalitate rece (piele albă, păr blond) li se potrivesc liniile clare, nuanțele închise și reci, iar celor cu tonalitate caldă – nuanțele stinse, pastelate, decolorate.

Citește și: Îmbracă-te altfel: 6 reguli de stil de la femeia care a cucerit Asia prin eleganța sa!

Sfaturi vestimentare pentru femei

Evită culorile strălucitoare și imprimeurile extravagante. Ținutele laconice și simple întotdeauna au arătat nobil și elegant.

Renunță la piesele vestimentare strâmte și mulate în favoare ținutelor cu croială liberă sau oversize. Acestea îți vor masca defectele, îți vor etala rafinamentul și arată mult mai stilat și original, în comparație cu hainele mulate, care și-au pierdut actualitatea și arată deplasat.

Citește și: Nu alerga după trenduri: 5 reguli vestimentare, urmate de femeile cu un stil impecabil!

Sfaturi vestimentare de la designeri

Îmbină nuanțele clasice și laconice cu accente expresive, contemporane. Un accent luminos poate fi un pulover, pantofii, pantalonii sau diverse accesorii.

Totodată, îți recomandăm să creezi linii verticale prin ținute monocrome, deoarece acestea întind silueta, subțiază talia, alungesc vizual picioarele și te vor face să pari mai înaltă.

Citește și: Tot ce nu ai știut despre modă: 10 reguli de stil de la redactorul șef al revistei Elle!

Ținute elegante femei

Un costum compus din pantaloni și sacou poate transforma complet aspectul oricărei femei. Aproape instantaneu vei deveni mai elegantă, iar cel important, mai sigură pe sine. Un astfel de costum poate fi purtat cu tricouri, cămăși, bluze, atât în stil clasic (alb, negru, gri), cât și în stil casual (roz, bej, maro etc).

Pantalonii cu talie înaltă se bucură de popularitate în rândul femeilor din întreaga lume pentru că subțiază talia, întind silueta, evidențiind grația și rafinamentul fiecărei femei și făcându-le să pară mai înalte.

Iar pantalonii largi se potrivesc de minune pentru birou.

O jachetă sau un sacou pot salva orice garderobă indiferent de anotimp. Cu ajutorul lor poți crea o multitudine de ținute stilate pentru toate ocaziile, care vor adăuga o doză de șic și rafinament intelectual look-ului tău.

Citește și: Ceea ce ieri era de modă veche, astăzi e super stilat: 20 de ținute vintage care sunt din nou în vogă!

Reguli de modă femei

Poșeta face look-ul să fie integru, complet. Aceasta reflectă stilul de viață și personalitatea ta, și este un element indisociabil de garderoba fiecărei femei.

Completează-ți ținuta cu accesorii, fiindcă o simplă pereche de cercei, un colier, o brățară sau o eșarfă pot transforma complet orice ținută. Accesoriile te vor ajuta să te simți mai sigură pe sine și-ți vor face aspectul mai elegant, fără costuri suplimentare.