Nu mai e la modă să fii slabă: 5 dovezi că plinuțele sunt superbe

Astăzi e la modă să te accepți așa cum ești. Nu mai rămâne loc pentru etichete. Fiecare femeie este liberă să arate așa cum vrea ea. Femeile vor să se simtă confortabil, vor să fie apreciate pentru individualitatea lor și vor să fie frumoase. Iar femeile plinuțe sunt frumoase! Nu crezi? Ia uite la aceste femei.

1. Iskra Lawrence

Iskra Lawrence este un fotomodel din Marea Britanie care rescrie regulile modei, demonstrând întregii lumi că standardele de frumusețe sunt închipuite și nu fac decât să împingă mii de femei din întreaga lume în pragul disperării.

Iskra cântărește 88 de kilograme, dar știe să folosească fiecare kilogram în folosul ei. Ea ne reamintește tuturor că stilul nu depinde de mărime. Și dacă te simți frumoasă – și restul te vor percepe frumoasă.

2. Ashley Graham

Ashley Graham este un fotomodel din Statele Unite care împarte aceleași valori. Ashley cântărește 91 de kilograme, dar își poartă corpul cu atitudine. Ea spune că o femeie sigură de sine și de frumusețea ei este o femeie frumoasă. Și nu contează dacă ai 50 sau 90 de kilograme.

Pe lângă atitudine, contează și cum te îmbraci. Ashley le recomandă admiratoarelor sale să poarte haine cu talie înaltă, să-și sublinieze talia și să nu ezite să poarte haine mulate, care le evidențiază formele.

3. Denise Mercedes

Pe vremea când avea 16 ani, Denise și-a expediat fotografiile la diferite agenții de modeling, dar a fost refuzată pentru că era plinuță și minionă. În schimb, tânăra a descoperit posibilitățile oferite de Social Media și cu timpul s-a transformat într-o adevărată vedetă.

Femeia a devenit ambasadoarea trendului body positivity și chiar a lansat o campanie în spiritul acestei idei, numită becauseitsmybody (din eng. – pentru că e corpul meu) dedicată tuturor femeilor, indiferent de morfologia corpului.

4. Tanesha Awashti

Tanesha Awashti este un designer vestimentar din SUA care deja de câțiva ani promovează prin propriul exemplu moda plus size. Tanesha își propune să demonstreze tuturor că pentru a fi frumoasă contează individualitatea, gustul și simțul estetic, nu parametrii corpului.

Îmi doresc mult ca femeile să fie exact cine sunt. Să nu le fie rușine de corpul și de identitatea lor. Vreau ca ele să spună: „Doamne, port acest top și arăt foarte bine! Vreau să simt că nimeni nu o să mă judece după felul în care mă îmbrac.”, dezvăluie tânăra.

5. Jada Sezer

Masterandă în psihoterapie și model plus-size part-time. S-a născut la Londra, în adolescență a făcut înot, a cântat la vioară, dar nu a reușit nici ca sportivă, nici ca muziciană. În schimb, ca model plus-size, a obținut un succes considerabil.

Jada vrea să-și împărtășească experiența cu alte fete care suferă sau au suferit de anxietate din cauza kilogramelor în plus.

Citește și: Te vor face mai slabă: 10 tunsori moderne pentru femei plinuțe