Nu au nevoie de parfum: Iată de ce japonezele miros întotdeauna plăcut!

Fiecare țară are propria aromă cu care o asociem. Franța e despre croasanți, India despre condimente, iar Olanda despre lalele. Dar cum miroase Japonia? În Japonia mirosul e complet diferit. Niponii apreciază prospețimea și au o atitudine negativă față de parfum.

Să te dai cu parfum în Japonia este un ton rău. Ei au și un termen distinct pentru oamenii care se parfumează prea tare – «sume-hara», ce în engleză ar înseamna «smell harassment», adică hărțuire prin miros. Japonezii îi detestă atât de mult pe cei care se dau cu parfum, încât au montat în birouri dispozitive pentru măsurarea mirosului și îi pedepsesc pe răufăcători.

Culmea e că acest lucru se întâmplă în Japonia, unde biologic vorbind, oamenii sunt plăcut mirositori. Cercetătorii au demonstrat că japonezii au un nivel scăzut de proteine în transpirație și au mai puține glande sudoripare decât restul lumii. Cu alte cuvinte, transpiră mai puțin, iar transpirația lor miroase mai bine.

Femeile din Japonia folosesc rar deodorant și nu se parfumează niciodată, dar continuă să miroase plăcut. Iată cum le reușește acest lucru.

#1. Gargara 

Japonezii au obiceiul de a-și clăti gâtul ori de câte ori au ocazia. La fel de des precum europenii se spală pe mâini. Mai mult decât atât, pentru a intra într-un templu japonez, trebui să-ți clătești nu numai mâinile, ci și gâtul. În afară de asta, niponele folosesc aditivi alimentari care elimină mirosul neplăcut din gură, pentru că respirația urât mirositoare este tratată foarte negativ.

#2. Spălatul pe dinți

Igiena orală nu se limitează la gargară. Japonezii au obiceiul de a-și spăla dinții de trei ori pe zi, după fiecare masă, și chiar și după gustări. Din acest motiv, atât bărbații, cât și femeile poartă periuța cu ei. În Japonia e normal să te speli pe dinți chiar și la restaurant. Mirosul neplăcut din gură este tabu.

#3. Duș-baie-duș

În Japonia, baia este un adevărat ritual. Mai ales când vorbim de femei. De regulă, femeile din Țara Soarelui Răsare fac baie în trei etape. Mai întâi fac duș, cu gel săpun și șampon, ca toată lumea. Apoi stau în cadă, unde adaugă sare, extracte și uleiuri, după care fac din nou duș. De asemenea, în fiecare săptămână, femeile merg la un soi de saună, numită sento.

#4. Îmbrăcămintea care acoperă întregul corp

Rochii până la podea, fuste creion, pantaloni alungiți și cămăși cu mâneca lungă – așa arată garderoba tradițională a japonezelor. În acest fel, ele își protejează pielea și se protejează de mirosul neplăcut (porii nu se astupă cu praf, iar corpul “respiră” mai bine).

#5. Alimentația

Mirosul corpului depinde de cum te alimentezi. Dacă dieta ta conține alimente grase, prăjite sau picante, mirosul va fi unul corespunzător. Japonezii au un regim alimentar foarte echilibrat, bazat pe fructe de mare, leguminoase și produse vegetale. Dieta este completată de alge, soia, cereale, nuci, anghinare, sfeclă și spanac. Deci nu au cum să miroase urât.

#6. Altfel de cosmetice și arome

Japonia este țara inovațiilor, inclusiv în medicină și cosmetologie. În Japonia, cerințele față de produsele cosmetice pentru păr și ten sunt foarte mari. Standardele de calitate sunt incontestabile și aproape fiecare marcă se poate lăuda cu o compoziție naturală, fără sulfați, fosfați și alte chimicale. Iar mirosul este corespunzător. De altfel, în Japonia sunt produse doar parfumuri cu un miros subtil și parfumuri sub formă de pastile.

Citește și: Stiliștii au numit 7 motive pentru care japonezele arată bine la orice vârstă!