Nu au ce căuta în garderoba ta: 5 lucruri care îmbătrânesc o femeie de 50 de ani!

Vârsta mijlocie e o vârstă pe cât de frumoasă, pe atât de periculoasă. E vârsta când nici bunicuță nu ești, dar nici fetișcană nu te poți numi. E vârsta când în goana după tinerețe unele femei fac greșeli de neiertat la alegerea hainelor.

Confundă hainele ce întineresc, cu cele tinerești. Fac abuz de culori strălucitoare. O dau în bară cu pantofii și nu știu ce poșetă se potrivește mai bine vârstei. Dar să nu ne grăbim cu concluziile. Orice prejudiciu poate fi remediat, mai ales când știi cine joacă împotriva ta!

#1. Fuste mini, pantaloni scurți, decolteuri provocatoare

Rochiile și fustele scurte, combinate cu tocuri înalte, decolteul adânc și machiajul provocator nu adaugă feminitate nici la 20 de ani, nici la 30, iar la 50 de ani arată de-a dreptul vulgar și lipsit de gust.

Chiar dacă ai picioare subțiri și atrăgătoare, o fustă peste genunchi e prea de tot pentru o doamnă care se respectă. Ea dă senzația că vrei să atragi disperat atenția bărbaților care te înconjoară. Și culmea, în loc să te întinerească, te îmbătrânește și mai mult, deoarece decalajul dintre aspect și vestimentație devine mult prea evident.

#2. Ținute tinerești și adolescentine

Nu mai ai 20 de ani! Și nici măcar 40. Da, uneori e dificil să te împaci cu acest lucru, dar viața continuă și să știi că poți arăta extraordinar și după 50 de ani, dacă îți selectezi ținutele inteligent. Iar inteligent înseamnă, mai întâi de toate, potrivit vârstei.

Prin urmare, evită culorile acide, violente, exagerat de strălucitoare, hainele cu imprimeuri copilărești și adolescentine, hainele strânse pe corp, fustele mini, volanele, inserțiile, topurile scurte cu vedere la buric, blugii rupți, imprimeurile complexe, ținutele cu strasuri, ținutele cochete pentru studente, tocurile înalte și provocatoare și bineînțeles – excesul de bijuterii. Ele NU întineresc! La fel ca fustele scurte, ținutele tinerești nu te fac mai tânără, ci evidențiază și mai tare prăpastia dintre ținută și aspect.

#3. Accesorii bătrânești

Chiar dacă ținutele tale sunt stilate și elegante, întreaga impresie poate fi compromisă de o pereche de ochelari, sau un colier, sau niște cercei demodați. Accesoriile sunt la fel de importante ca ținuta de bază, prin urmare, ai grijă ca ele să nu te îmbătrânească prematur. Ele trebuie să fie moderne, stilate și laconice. Nu neapărat scumpe, dar în schimb, să-ți reflecte stilul și individualitatea.

Pe de altă parte, excesul de bijuterii este asociat cu bătrânețea. Scopul bijuteriilor este de a sublinia atuurile unei femei. Un colier fin și elegant scoate în evidență grația gâtului și a decolteului. O brățară sau un inel subliniază finețea mâinilor. Cerceii mută atenția spre coafură și chip. Și după 50 de ani când ridurile, cutele și alte semne ale bătrâneții își spun cuvântul, nu e cea mai inspirată idee să le scoți în evidență încărcând imaginea cu bijuterii.

#4. Încălțămintea 

Evită tocurile înalte și provocatoare și mai cu seamă tocurile stiletto. Această nu adaugă nici șarm și nici senzualitate unei femei 50+ și arată mai degrabă deplasat, decât stilat. Evită pantofii vechi, zgâriați și pătați. Mocasinii, balerinii, pantofii loafers, pantofii clasici, cu toc mediu și gros vor evidenția mult mai bine feminitatea ta. Și da, nu contează numărul pantofilor, ci calitatea acestora. Deci nu-i destul ca ei să fie frumoși, mai trebuie să fie și sănătoși.

#5. Ținute plictisitoare

O altă extremă populară în rândul femeilor 50+. Multe doamne se grăbesc să-și îngroape propria tinerețe purtând haine lipsite de formă, expresivitate și gust. Lasă fustele până la podea și bluzele pentru călugărițe pensionarilor. Niciodată nu-i târziu să arăți atrăgător, mai cu seamă la 50 de ani, când viața abia începe. Află mai jos cum poți face acest lucru.

Citește și: Stilul casual: 15 ținute superbe pentru femei de 50, 60, 70 de ani!