Cum să arăți bine în fiecare zi? 10 reguli de care se ghidează toate femeile stilate!

Moda este capricioasă, versatilă și de-a dreptul imprevizibilă. Ceea ce a fost actual ieri, astăzi e lăsat uitării. Dar unele lucruri nu se demodează niciodată. De exemplu, simplitatea, rafinamentul, individualitatea și bunul gust. Ținând cont de ele, vei fi întotdeauna stilată. Iată 10 reguli care te vor ajuta în acest sens.

Reguli de stil pentru femei

#1. Învață să combini ceea ce nu poate fi combinat

Ceea ce în scris sună absurd și de neînțeles – vizual arată uimitor. Cel puțin pentru că adaugă individualitate. Blugi skinny combinați cu un top voluminos? Blugi evazați cu un top mulat? Rochie cu adidași? Sacou cu blugi? De ce nu?

Încearcă să iei un lucru complet neașteptat și să-l faci să fie al tău – să te reprezinte. Joacă-te cu contrastele. Orice combinație care sună neobișnuit, vizual arată și mai neobișnuit.

Individualitatea trebuie să rămână întotdeauna pe primul loc. Este cel mai la modă lucru care poate să existe. Chiar dacă nimeni nu te va înțelege, e mai bine să arăți neobișnuit și extravagant decât plictisitor și banal.

#2. Naturalețea e tot ce avem

În ultimii ani, mai mult ca niciodată până acum, femeile se gândesc la confortul lor fizic și emoțional. Prin urmare, întâlnim tot mai multe femei nemachiate, dar atrăgătoare, îmbrăcate în haine comode, dar stilate, care poartă tunsori obișnuite, dar cuceresc prin naturalețea lor.

În consecință, atunci când văd o fată drăguță, care arată natural și are acei bujori în obrăjori despre care cânta Dan Spătaru, bărbații contemporani o iau razna.

#3. Adaugă accente

Câteva accente strălucitoare nu vor face rău nimănui. Dimpotrivă, îți vor evidenția frumusețea, deoarece nuanțele vibrante întineresc. De regulă, 1-2 accente vii sunt suficiente, dar ele trebuie diluate cu nuanțe clasice, ca să nu te transformi într-un pom de Crăciun.

Accentele îți vor sublinia individualitatea și îți vor face ținuta mai expresivă. De altfel, culorile aprinse sunt bune pentru că sustrag atenția de la aripioare, colăcei și alte imperfecțiuni ale siluetei.

#4. Fii cu ochii pe modă

De ce? Pentru a-ți dezvolta gustul și simțul estetic! Unii au fost înzestrați cu această abilitate din copilărie, dar dacă nu te numeri printre acești norocoși, nu te întrista, simțul estetic e doar un skill, ca oricare altul, pe care îl poți învăța la fel de ușor ca mersul pe bicicletă, navigarea pe internet sau conducerea unui automobil.

Tot ce trebuie să faci este să arunci din când în când câte o privire peste revistele de modă sau paginile de Instagram ale femeilor care te inspiră. Acest truc îți va îmbogăți experiența vizuală și cognitivă, până în momentul în care vei fi în stare să-ți planifici de sine stătător o ținută elegantă.

#5. Dar nu alerga după ea

Moda trebuie acceptată, dar doar în porții mici, altfel vei arată ridicol”, afirma Coco Chanel. Cu alte cuvinte evită extremele. Nu te poți dezice totalmente de modă, dar să imiți obsesiv și orbește fiecare ținută afișată în revistele de frumusețe, tot nu-i cea mai bună idee. Urmărește moda, dar discret și rece. Învață să îmbini tendințele contemporane ale modei cu stilul și individualitatea ta.

#6. Renunță la hainele mulate

Stiliștii recomandă să renunți o dată pentru totdeauna la ținutele strâmte și mulate în favoarea celor cu croială liberă sau oversize. Pe lângă faptul că hainele mulate și-au pierdut din actualitate și arată nițel deplasat, acestea scot în prim-plan chiar și cele mai mici defecte ale siluetei tale.

În schimb, moda pentru articole oversize crește în intensitate pe zi ce trece, în mare parte datorită confortului și eleganței pe care le asigură. Astfel de ținute îți vor masca defectele, îți vor sublinia delicatețea și arată mult mai original.

#7. Subliniază-ți talia

O fi hainele oversize stilate, dar să nu uităm de feminitate. De altfel, cele două se combină ușor dacă folosești un cordon.

Alege pantaloni, rochii, fuste și topuri cu talie înaltă. Și nu uita să-ți subliniezi talia cu un cordon. Cordonul e un accesoriu excelent care echilibrează ținuta și îți scoate în evidență rafinamentul.

Talia înaltă te va ajuta să pari mai zveltă, iar cordonul va sublinia grațios cea mai subțire zona a ei. Acest truc îți va evidenția volumul pieptului și te va face și mai atrăgătoare.

#8. Joacă-te cu textura, culoarea și fasonul

Moda ne este dată ca să experimentăm, ca ne jucăm cu ea și ca să ne exprimăm individualitatea. Nu te sfia să îmbini stiluri, fasoane și culori diferite.

Mai mult decât atât, nu te teme să experimentezi cu texturile, combinând mătase cu denim, tricotaj cu piele, pulovere oversize cu fuste mulate din piele. Astfel de experimente sunt soldate cu look-uri proaspete, vii, memorabile și cu adevărat elegante.

#9. Poartă ochelari de soare

Ochelarii de soare pot transforma o ținută banală într-una stilată și atrăgătoare. În plus, ei protejează pielea de acțiunea razelor ultraviolete și ascund ridurile de expresie.

#10. Nu aștepta momentul potrivit

Dacă ai o rochie bună, nu aștepta ocazii deosebite – îmbracă rochia acum, creează-ți singură circumstanțe deosebite. Femeile merită să arate bine în fiecare zi, indiferent de ocazie și context.

Citește și: Secretele italiencelor: 10 reguli de stil ca să fii mereu tânără și atrăgătoare!