N-o să te mai îmbătrânești singură: 10 greșeli vestimentare care îți adaugă ani

Majoritatea femeilor își doresc să arate mai tinere, iar pentru asta depun eforturi mari pentru a-și îngriji tenul și părul. Uneori, uită însă că și o vestimentație aleasă greșit poate să adauge ani nedoriți. Iată cele mai frecvente greșeli de stil, care îmbătrânesc.

1. Lenjerie intimă nepotrivită

Formele corecte ale siluetei sunt baza importantă a felului în care arăți. Ai grijă ca sutienul să-ți redea o formă frumoasă sânilor și să nu-i mențină lăsați sau prea depărtați. Un piept lăsat te îmbătrânește și te face să arăți mai plinuță.

2. Lungimea nepotrivită a fustei

Indiferent de modă, întâi de toate fusta trebuie să se potrivească înălțimii și siluetei tale. O fustă mai lungă de genunchi în combinație cu un pulover oversize arată băbește.

3. Stilul din tinerețe

Probabil ai amintiri plăcute atunci când te gândești cât de bine îți sta cu o anumită rochie cu 20 de kg în urmă. Asta nu înseamnă însă că trebuie să-ți reecrezi acea imagine. Obiceiul de a te îmbrăca la fel mulți ani la rând, fără să ei în calcul tendințele, redă cel mai bine vârsta.

4. Blugi nepotriviți

Credem că nu există o haină mai universală decât blugii. Însă anume cu ei riști cel mai mult să arăți mai în vârstă: lungime neactuală, nepotrivire siluetei, model învechit – toate acestea pot juca împotriva ta.

5. Îmbrăcăminte pompoasă pe timp de zi

Tendințiile actuale sunt bazate pe laconism, modestie și minimalism. Dacă vei apărea într-o rochie strălucitoare pe timp de zi, vei părea ridicolă. Mai mult ca atât, vei arăta în ea și cu vreo 10 ani mai în vârstă. Optează pentru haine simple.

6. Imprimeuri masive

Imprimeurile prea mari și colorate îți pot juca festa, mai ales dacă ocupă un loc foarte vizibil în ținuta ta. Alege imprimeurile geometrice mici, cu linii drepte sau pe cele florale, de dimensiuni medii.

7. Exces de detalii

Prea multe bijuterii, fundițe, decorațiuni și alte accesorii minuscule crează senzația de stil „băbesc”. În acest fel, o să arăți ca o băbuță colorată, dar nu ca o femeie stilată.

8. Eșarfă neactuală

Aceste accesorii sunt riscante, dacă nu știi bine să le asortezi. Este foarte fină linia dintre o eșarfă stilată și o basma băbească. Dacă nu ești sigură că te avantajează, mai bine renunță la ea.

9. Lucruri nepotrivite vârstei

Cămășile cu detalii pentru fetițe nu fac decât să accentueze vârsta ta îndepărtată de copilărie. Îți recomandăm să renunți la ele și să optezi pentru hainele cu mai puține detalii copilărești.

10. Siluetă insesizabilă și mărimi nepotrivite

Hainele care nu accentuează formele anatomice ale siluetei feminine adaugă ani. Deși ți-ar părea că ascund kilogramele în plus, puloverele largi și întinse nu te avantajează deloc.

Sursa