Monica Bellucci: La 50 de ani nu mai contează cum arăți, ci ce simți!

Cu timpul, fața femeii se schimbă. Schimbarea se simte după 50 de ani. Unele femei se împacă ușor cu acest lucru, altele se împacă mai greu. Mult depinde de emoții.

Invidia, furia și depresia te fac să arăți mai bătrână. Zâmbetul și emoțiile pozitive te întineresc. Răutatea îți face fața mai ascuțită, bunătatea o nivelează. Cultura îți dă un aer serios, prostia îți face fața mai simplă etc.

Aveam o prietenă care era de o frumusețe uimitoare în tinerețe. Avea o frumusețe canonică, un fel de Fecioara Maria a vremurilor noastre. Femeia fatală. Regina absolută, dacă vrei.

Genul de fată despre care se spune că e una la un milion. Toți bărbații erau îndrăgostiți de ea. Iar femeile fie o invidiau, fie vroiau să faca parte din alaiul ei. Această atenție nu putea să nu îi influențeze caracterul.

Pe la 30 de ani, prietena mea s-a căsătorit cu un bărbat foarte bogat, cu inimă blândă, mai mare cu 14 ani decât ea. Un fel de Leonida Pascalopol al vremurilor noastre. Au pornit frumos în lume și nu am mai auzit nimic de ea. Iar peste 15 ani am întâlnit-o în stradă. Nici măcar nu am recunoscut-o.

Am aflat că soțul ei a murit, dar ceea ce m-a uimit cu adevărat a fost expresia de pe fața ei. O expresie care trăda o supărare profundă, acumulată cu anii. Fața reginei absolute s-a transformat într-un manechin malefic, cu o mască nemulțumită pe față.

Așa se întâmplă când aduni în suflet ură, invidie și aroganță. Mai devreme sau mai târziu, frumusețea exterioară dispare și rămâne doar ceea ce ai în interior, precum frumoasa care se transformă în baba cloanța peste noapte.

În școală am mai avut o prietenă. Una mai urâțică. Opusul reginei absolute. Unii chiar râdeau de ea și o considerau prostuță, pentru că la orice atacuri răspundea cu umor și bunătate. Fecioara Maria, numai că în interior.

Pe ea nu am mai văzut-o după facultate. Până nu demult. Nu am recunoscut-o pentru că s-a schimbat foarte mult. Dar intuitiv simțeam că o cunosc. Am întrebat-o, a confirmat și, se pare, că era bucuroasă să mă vadă. Fața ei radia bucurie, căldură și calm. Mi-am dat seamă cu urâțenia ei a dispărut undeva. S-a diluat în oceanul de bunătate, voie bună și emoții pozitive.

Și dacă ai avut răbdarea să citești până aici și în continuare te întrebi ce au ele cu Monica Bellucci, îți răspund. Iată ce spunea frumoasa italiancă despre frumusețea femeilor la 50 de ani.

Când ești tânără, ai acea frumusețea diabolică, fatală, despre care nici măcar nu îți dai seama. Dar frumusețea fizică este efemeră. Și când ai 50 de ani un alt tip de frumusețe se naște în tine și îți dă putere. O putere care nu depinde de exterior. La 50 de ani nu mai contează cum arăți, ci ce simți, ce emoții transmiți în exterior.

Citește și: 39 de citate motivaționale ale Monicăi Bellucci despre și pentru femei.