Moda plus size: Ce stiluri și tunsori să EVIȚI dacă ești plinuță!

Astăzi e la modă să te accepți așa cum ești. Nu mai rămâne loc pentru etichete. Fiecare femeie este liberă să arate așa cum vrea ea. Femeile vor să se simtă confortabil, vor să fie apreciate pentru individualitatea lor și vor să fie frumoase.

Deși individualitatea și libertatea de exprimare sunt la modă, există câteva stiluri pe care ar trebui să le eviți. Din simplul motiv că nu te avantajează deloc. Hai să vedem care sunt ele.

#1. Părul pieptănat pe spate

Atunci când îți lași fruntea complet liberă, atragi atenția asupra liniei părului și vârsta devine mult mai evidentă. Mai mult, tunsoarea îți va evidenția ridurile și obrăjorii. Bărbia dublă, fața lată, obrajii generoși – toate aceste detalii vor ieși în evidență mai mult ca niciodată până acum. Prin urmare, dacă ești plinuță, alege o tunsoare care încadrează bine ovalul feței și nici într-un caz nu lăsa fruntea descoperită.

#2. Tunsorile ultra scurte

Efectul este același. Tunsorile ultra scurte, în stil băiețesc, scot în evidență plinul feței și denaturează proporțiile corpului – silueta pare deosebit de mare, iar capul deosebit de mic. Din păcate sau din fericire, astfel de tunsori sunt bune numai pentru femeile subțiri.

#3. Coafurile netede

Nici tunsorile cu efect umed nu sunt cea mai bună idee. Ele scot în evidență obrajii, bărbia dublă și îngrelează trăsăturile feței. Sugestia noastră e să renunți la acest stil în favoarea tunsorilor aerate și ușor neglijente.

#4. Părul lung, desprins

Una din cele mai frecvente greșeli pe care le fac femeile cu păr subțire este să poarte tunsori pentru păr lung. Lipsa volumului nu poate fi compensată prin lungime. Această combinație este foarte periculoasă și nu face decât să scoată în evidență starea deteriorată a părului tău. Plus la asta, firele lungi îngreunează și mai tare sarcina rădăcinilor. Iar dacă ești plinuță, ele îți vor îngreuna vizual chipul și te vor face să arăți mai bătrână. Mai ales dacă părul nu e îngrijit.

#5. Tunsori cu volum în creștet

Coafura babette a fost în vogă pe vremea când Brigitte Bardot era tânără. Astăzi, Brigitte Bardot are 86 de ani. Asta e tot ce trebuie să știi despre tunsoarea babette. Cândva, această coafură voluminoasă, volnică și degajată, era visul tuturor femeilor din lume. Acum, un asemenea stil arată neîngrijit, demodat și pretențios. Iar pe femeile plinuțe le dezavantajează și mai mult, pentru că fața devine mai largă, iar obrajii mai generoși.

#6. Carre drept până la nivelul bărbiei

Liniile clare, care se opresc la nivelul bărbiei, mută accentul spre obraji și bărbia dublă. O astfel de coafură nu te avantajează deloc. Femeilor plinuțe li se potrivesc tunsorile stratificate, cu breton asimetric, care diluează și împrospătează imaginea.

#7. Tunsorile cu breton drept și gros

Acest stil este învechit și plictisitor. Bretonul drept scoate în evidență lipsa volumului, acoperă prea tare fruntea, făcând fața să pară masivă și greoaie. Prin urmare, îți recomandăm să încerci coafuri cu breton asimetric, care descoperă o parte din frunte, adăugând feței prospețime și rafinament.

#8. Părul aranjat în bucle

Șuvițele netede, ondulate de la rădăcini până la capete, arată pretențios și demodat. Ele fac fața mai largă și obrajii mai generoși. În plus, pentru o astfel de tunsoare ai nevoie de un păr voluminos și strălucitor, pe care să-l îngrijești în fiecare zi. Și puține femei se pot lăuda cu acest lucru.

Citește și: 4 tunsori care arată perfect în cazul femeilor plinuțe