Antrenamentul perfect: 7 motive să faci exerciții circulare în fiecare zi!

Mișcările circulare cu brațele contribuie la creșterea puterii musculare într-un ritm mai rapid decât exercițiile obișnuite și sunt garantul unor articulații sănătoase, a unei posturi corecte și a unor brațe bine “croite”. Mișcările circulare îmbunătățesc sistemul respirator, relaxează coloana vertebrală și cresc starea de bine a fiecărei persoane.

În ciuda aparențelor, aceste mișcări nu sunt pentru leneși. Ele implică segmentele circulare, iar puterea dezvoltată în mușchi este mult mai mare în comparație cu contracțiile obișnuite. Nu întâmplător, aceste exerciții fac parte din programele de pregătire a cosmonauților și sportivilor olimpici. Din fericire, nu trebuie să fii cosmonaut ca să le faci.

Mișcările circulare cu brațele – cum se execută corect?

Pentru a face corect acest exercițiu, stai dreaptă, ține picioarele depărtate la lățimea umerilor şi genunchii uşor flexaţi. Impulsul trebuie să vină de la tălpi. Rotește brațele într-o direcție de 15-20 de ori. După care, repetă mișcările în sens invers.

Pentru a îmbunătăți coordonarea și a crește eficiența gimnasticii, îți recomandăm să faci mișcări circulare combinate, rotind trunchiul într-o direcție sau alta; cu mâna dreaptă înainte și cu mâna stângă înapoi și invers. La început, creierul se va opune, dar după 6-7 mișcări, te vei acomoda.

7 motive să faci exerciții circulare în fiecare zi

#1. Ameliorează circulația sângelui și ritmul cardiac;

#2. Îmbunătățesc sistemul respirator și capacitatea plămânilor;

#3. Sporesc activitatea celulelor nervoase, datorită fluxului sporit de oxigen (derivă din primele două motive);

#4. Îmbunătățesc aparatul vestibular;

#5. Îmbunătățesc capacitatea de sincronizare a emisferelor cerebrale;

#6. Cresc puterea de concentrare;

#7. Reduc stresul și cresc starea de bine;

În plus, mișcările circulare dezvoltă mobilitatea mâinilor, cutia toracică, musculatura spatelui și mobilitatea gâtului. După câteva săptămâni de antrenamente, vei observa că nu numai corpul s-a schimbat spre bine, ci și starea de spirit. Mintea va gândi mai senin, sufletul va fi împăcat, iar corpul te va supăra mai puțin.

Citește și: Exercițiul care îți va transforma corpul complet: 10 variante de planșă pentru toate grupele de mușchi!